Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Erdoğan Beka Sorunudur

Erdoğan Beka Sorunudur

Recep Tayip Erdoğan (RTE) yönetimindeki Türkiye beka savaşı veriyor. Bunun sebebi ve sorumlusu RTE ve AKP zihniyetidir.

RTE ve AKP Türkiye’yi yönettiği sürece beka sorunumuz artacak. Beka sorununu: 1-Rejim ve milli birliğimizin tehlikeye girmesi (iç politika), 2-Komşu ve dünya ilkeleriyle bozulan ilişkilerimizin (dış politika) çıkmaza girmesi yüzünden yaşıyoruz.

 

1-İÇ POLİTİKA AÇISINDAN BEKA SORUNUMUZ

RTE ve AKP iktidara geldiği günden beri T.C. ve Atatürk ile uğraştı. “Laik cumhuriyet, yıkılacak elbet” dediler, hep laikliğe saldırdılar. Ayrıca, sürekli olarak Atatürk’ü aşağıladılar. Atatürk adını taşıyan havaalanı, stadyum ne varsa hiç birisinin adına bile dayanamadılar, değiştirdiler. Dikkat ediniz, Türkiye köksüz bir çınara dönüşüyor.

RTE ve AKP zihniyeti TC’ni esastan yaraladı. “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” ile yasama-yürütme-yargı dengesi/sistemi bozuldu. Yasama ve yargıyı işlevsizleştirdiler; Türkiye’ye tek adam rejimi yerleşiyor.

RTE ve AKP zihniyeti T.C. ve Türk milleti’nin güvencesi olan TSK’nin kurumsal yapısını, okul ve eğitim sistemini yok etti. Yapılan yasa değişiklikleriyle “vatana hizmet” aşkı kayboluyor. 30 Ağustosları kutlayamayan bir ordunun gelecekteki yer ve ağırlığı ne olur?

RTE-AKP döneminde FETÖ belası güçlendirildi. Büyük bir tehlike atlattık. Bundan ders alınmadı; “uzun süre iktidar” hesabıyla olsa gerek, başka FETÖ belaları üretiliyor.

RTE ve AKP milli eğitimimizi milliyetsiz, Osmanlıcı ve Arapçı bir kanala itti. Kimliğimiz inkar ediliyor. Merdiven altı eğitim-öğretimle, MELE faaliyetleriyle, “Değerler Eğitimi” adı altındaki gericiliklerle milli ve çağdaş eğitimimiz katlediliyor.

Biz, Ali Erbaş denen adamın 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya minberinden sarf ettiği “Atatürk’e lanet” göndermesini tartışırken, RTE’nin 10 Temmuz 2020 günü yaptığı:

“Tek parti dönemi hükümeti Ayasofya’yı ibadete kapattı, … tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında, hukuka da aykırıdır” konuşmasını duymazdan geldik Atatürk dönemine çatıldığını, Atatürk’ün hainlikle suçlanıp suçlanmadığını hiç tartışmadık. RTE bunları söylemeseydi, Erbaş böyle konuşamazdı.

RTE-AKP döneminde milletimiz siyaseten kutuplaştırıldı. AKP’ye rakip partiler, AKP’yi eleştiren kişiler: “Hain, Düşman, PKK’lı, Bölücü, FETÖ’cü” ilan edildi. Dikkat ederseniz RTE siyasi konuşmalarında milleti bölüyor. Türk milleti RTE’nin bu huyuyla milli birlik ve beraberlik sorunu yaşıyor.

 

2-DIŞ POLİTİKA AÇISINDAN BEKA SORUNUMUZ

T.C. ve Türk milleti dış politika yönüyle de bir beka sorunu yaşıyor. RTE ve Abdullah Gül gibi kişiler siyasi hayatlarının ilk yıllarında ABD ve kimi emperyalist güçlerin övgüleriyle yola çıktılar.

RTE İran, Irak, Suriye, Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin harap edilmesinde “BOP EŞBAŞKANI” olarak ABD ile birlikte oldu. RTE ve Abdullah Gül, Irak’ın bölünmesi, Saddam’ın devrilmesi için ABD uçaklarının Türkiye topraklarından kalkmasını sağladılar. Sonra RTE, bölünmüş Irak’ın Barzani’sini ağırladı, Irak Kürdistan’ı Türkiye’nin katkısıyla inşa edildi.

Suriye bugünkü hale, RTE ve Ahmet Davutoğlu’nun politikalarıyla geldi. Suriye rejimine karşı savaşan dinci örgüt mensupları Türkiye’de tedavi edildi. RTE ve çevresindekiler; “Şii” olduğu için İran, “Dürzi” olduğu için Esat yönetimine uzak durdular. Bu tutum İran ve Suriye ile olan ilişkilerimizi bozdu.

RTE ve Ahmet Davutoğlu’nun Libya Lideri Kaddafi’yi iktidardan düşürmek için uğraştıklarını unutmadık. Fransa ve diğer sömürgeci ülkeler Libya’yı bombalarken, Türkiye’nin savaş uçakları ve gemileri emperyalistlerin savaş uçak ve gemilerini korudular. Sonra Kaddafi öldürüldü, Libya bölündü.

RTE yönetimindeki Türkiye’nin mevcut Libya yönetimi ile yaptığı bir anlaşma tüm emperyalistleri birleştirdi ve ayağa kaldırdı. RTE yönetiminin mevcut Libya yönetimi ile yaptığı anlaşma karanlık. Libya’nın her an bu anlaşmayı bozma ihtimali var.

RTE Mısır ile olan ilişkilerimizi de kopardı. Yapılan hatalar Mısır’ı düşman cephesine itti. Mısır ve bazı Arap ülkeleri ile yaşadığımız kopukluk ve düşmanlığın temelinde, RTE’nin “İhvancı-Laik” takıntısı da etkili olmuştur.

RTE dünyaya tepeden bakıyor; “Ey falan! Ey ABD! Ey AB! Falanlar kifayetsiz! Falanlar muhteris! Falanlar akılsızlar! Beni kızdırmayın ha!” gibi suçlama ve övünmeleri yüzünden Türkiye dünyada yapa yalnız kaldı, tüm devletler bize düşman oluyor. Türkiye sıkışıyor. Bunun sorumlusu RTE’dir.

Devlet ve milletimizin çok ağır bedeller ödememesi için RTE ve Türk milleti oturup ciddice düşünmeli, bir çıkış yolu bulmasıdır.

Bu yolun ilki RTE’nin: “Türkiye’yi ben var etmedim. Türkiye’yi 2002’ye kadar ben yönetmedim. Öyleyse Türkiye bensiz de olur” diyecek, çekilecek. RTE böylesi bir erdemi göstermezse, Türk milleti bindiği gemiyi batırtmayacak, yasal suç işlemeden kurtulmayı bilecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!