Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Diyanet’in Tarikatlar raporu – 1

Diyanet'in Tarikatlar raporu - 1

FETÖ Terör Örgütü’nün 15/16 Temmuz 2016 gecesi denediği hain darbe girişiminden sonra Diyanet, Tarikatlar Raporu adıyla bir rapor hazırlamış. Oktay Yıldırım’ın değerlendirdiği bu raporu Kaynak Yayınları, Diyanet’in Tarikatlar Raporu adıyla kitap olarak yayınladı.

Kitabı okurken Diyanet’in aynı konu ile ilgili olarak 2006 yılında da bir rapor daha hazırladığını öğrendim. O raporu da buldum, okudum ve bu iki rapor hakkında 3-5 yazı yazmayı gerekli gördüm.

O raporlara girmeden önce Diyanet’in 2002-2020 yılları arasında yaptığı çalışmalarından örnekler vereceğim. Sonraki yazılarımda Diyanet’in Tarikatlar Raporu-Raporları ili ilgili düşüncelerimi açıklayacağım. 

2003-2020 YILLARI ARASINDA DUYANET

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün istemesiyle 3 Mart 1924’te kuruldu. Diyanet’in görevi; İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili bilgiler vermek, toplumu aydınlatmak, ibadet yerlerini yönetmektir.

Diyanet bir kamu kurumudur. 120.000 civarındaki çalışanı, maaşını genel bütçeden alır. Yani Diyanet görevini tarafsızlık ilkesi içinde, herhangi bir siyasi düşünce ve ideolojiye taraf olmadan, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı kalarak yapacaktır. Diyanet’in bunu yapıp yapmadığına bakalım.

Bazı eksikliklerine rağmen Diyanet 2003 yılına kadar görevini yaptı. Türkiye’nin siyasi yöneticileri de 2003’e kadar Diyanet’e fazla karışmadılar. 2002’de iktidar olan siyasal İslamcı AKP yönetimi dindar yahut dinci kesimlerden oy alarak iktidara oldu. AKP İktidar olunca, Diyanet’in “hizmet” politikasını kendi siyaset-din anlayışına yaklaştırdı ki, oy desteği sürsün.

ALİ BARDAKOĞLU DÖNEMİ

Diyanet, 17 Şubat 2006 gün ve 230 sayılı yazısı ile, aklımız erdi ereli Cuma hutbelerinde okunan; “Allah katında din İslam’dır” ayetini yeni düzenlediği bir hutbe örneği ile hutbelerden çıkardı. Sebep? 

“AB yetkilileri böyle istemiş. Hıristiyanlar gücenirmiş. Sonra bizi AB’ye almazlarmış.” 

Emperyalizmin Dinlerarası diyalog projesinin Türkiye’deki temsilcisi Fethullah Gülen koyu bir DİYALOGÇU  olduğu ve taraftarlarını AKP’ye oy verdirttiği için AKP Genel Başkanı Recep Erdoğan DİYALOKÇU Ali Bardakoğlu’nu Diyanet’e Başkan yaptı. Diyanet’te 3-3.5 yıl DİYALOK rüzgarları esti. Diyanet, kurulduğu günden beri en büyük savrulmayı o yıllarda yaşadı. 

AKP iktidarı döneminde (2004) Antalya Belek’te “Üç Mabetli Dinler Bahçesi” yaptırıldı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bu mabedin açılışını beraber yaptılar.

11 Mayıs 2008 günü Hatay’da “Medeniyetler Buluşması” yapıldı. Açılışını Başbakan Recep Erdoğan’ın yaptığı paneldeki konuşmacılardan birisi Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakiğlu’dur.  Konuşmacıların arkasındaki Hatay yazısında 1. A harfi 6 köşeli Siyon Yıldızı, T harfi Hıristiyan Haçı yapıldı. 

Tarih: 2006 Temmuz, Ağustos, Eylül ayları. Ali Bardakoğlu Diyanet İşleri Başkanı. Diyanet, Almanya’ya din görevlisi olarak gidecek imamların orada “Uyumlu” görev yapmaları için, Ulus’taki Katolik Kilisesi Papazı Felix Körner’e 300 saatlik ders verdirtti. Yani Müslüman hocalara papaz eğitimi… 

MEHMET GÖRMEZ DÖNEMİ

Ali Bardakoğlu’ndan sonra Diyanet İşleri Başkanı olan Mehmet Görmez, 2012 Ağustos ayında bir caminin açılışını yaparken: 

“Mimarlarımız 80 sene camiye küstü” dedi. 

  1. Görmez, 20.11.2012 günü 8. Avrasya İslam Şurası’ndaki konuşmasında:

  “Fetret günleri geri kalmıştır”  iddiasında bulundu. 

Görmez’in 80 sene, Fetret devri (Dinsizlik, ara, kaos) dediği süreç Cumhuriyetimizin ilk 80 yılından başka ne olur?

  1. Görmez Diyanet’te Başkan iken teröre çare buldu

“Teröre çözüm bulacaksak medreseleri açalım.” 

  Yıl 2014. Mehmet Görmez Başkanlığı’ndaki Diyanet, Atatürk Düşmanı Said-i Nursi’nin İşârâtü’l-İcâz kitabını bastırdı, Recep Erdoğan ve ilgililere hediye etti.

ALİ ERBAŞ DÖNEMİ

Diyanet’in 18. Başkanı Ali Ali Erbaş, 8 Haziran 2017’de bu görevine başladı. Ali Erbaş, Başkan olmadan Diyanet’te başka bir görev yaparken: 

“Benim babam anlattı, Cumhuriyetin ilk yıllarında Kuran yasaklandı, taşların içine Kuranları gömmüşler” dedi, Atatürk’e saldırdı.

Bu Ali Erbaş Atatürk’ten hıncını alamadı, 24 Temmuz 2020 günü Ayasofya’da, göndermeli sözlerle Atatürk’e lanet okudu.

SÖYLEMEK İSTEDİĞİM

* Bu Diyanet 2003’ten beri kaos yaşıyor. Bu Diyanetin başındakiler 2003’ten beri Diyanet’te değil 7-8, 13-15 şiddetinde deprem yaratıyorlar, Diyanet’i yıktılar.

* Emperyalist haçlıların hatırına bir Kuran ayetini camilerde yasaklamak gibi bir dalalet İslam tarihinin hiçbir döneminde, hiçbir ülkesinde görülmedi. 

* Anavatanımıza en son katılan Hatay İlimizin A harfinin 6 köşeli Siyon yıldızına, T harfinin Hıristiyan haçına dönüştürülmesi, dalaletten öte ihanettir.

* Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e iftira atmak, Cumhuriyetimizi aşağılamak, Mustafa Kemal’e lanet okumak, yobazlık ve nankörlüktür. 

* Yukarıda anlattığım olayların failleri Diyanet ve dinci politikacılar değil de, başka düşüncedeki yurttaşlarımız olsaydı, şimdi çıldırırlar,kendilerinin dışında herkesi  “TÂFİR” ilan ederler, cehenneme gönderirlerdi.

Söyleyin, böyle Müslümanlık, böyle İslam bilgini olur mu?

Sabır, sabır…  

Devam edeceğiz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!