Diyanet İşleri Başkanlığı Laikliğe Meydan Okunacak Makam Değildir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma hutbesinde yine skandal bir açıklamaya imza atarak eşcinselliğin sapıklık olduğunu, HİV virüsünü eşcinsellerin yaydığını, eşcinselliğin neslimizi kuruttuğunu söyledi.

Bu skandal açıklamalardan sonra İstanbul ve İzmir Barosu, Ali Erbaş hakkında kınama mesajı yayınlayıp dava açacaklarını açıkladılar

Türkiye’nin en büyük iki barosunun kınama mesajı yerinde ve yapılması gereken bir davranıştır

Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, Anayasamıza göre laik, sosyal bir hukuk devletidir. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin Türkiye laik bir devlettir.

Peki, laik devlet nedir?

Yıllardır laikliği tam olarak ne anladık ne de anlatabildik. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması diyerek geçiştirdik.

O halde şöyle soralım. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ne demektir?

Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, dini hükümlerin devletin hiçbir kurumunun kararında etkili olmamasıdır.

Çünkü her dinin hükümleri birbirinden farklıdır. Bir dinin hükmü, diğer dinlere inananlara ters olabilir ya da hiçbir dine inanmayanlara hakaret içerikli olabilir.

İşte laiklik tüm bu kavgaları, çekişmeleri ortadan kaldırarak şunu söyler:

Her dine mensup olanlar, inançlarının gereği olan ibadetleri yapmakta özgürdür ama hiçbir dinin mensubu, inandığı dinin kurallarını kamusal alanda başkalarının özgürlüğüne ve tercihlerine saldırı amaçlı kullanamaz

Laik hukuk bu temel mantıkla ortaya çıkarak bir ülkede yaşayan herkesin ırk, inanç, cinsel yönelim özgürlüklerini güvence altına almıştır.  Çünkü laiklik, hiçbir dinin hükümlerinden referans almaz.

Mesela İslam’a göre içki içmek günahtır ama laik bir devlette içki içmek, 18 yaşını geçmiş her yetişkin bireyin özgür iradesiyle yaptığı bir tercihtir.

Benzer şekilde İslam’da kadınların açık giyinmesi günahtır ama laik bir devlette bir kadın, istediği şekilde giyinmekte özgürdür.

Diyanet İşleri Başkanlığının sapıklık dediği eşcinsellikte İslam’a göre günahtır ancak laik bir devlette eşcinsellik, kişinin doğuştan gelen bir özelliğidir.

Bu yüzden Diyanet İşleri Başkanının eşcinseller hakkındaki açıklamaları açıkça laikliğe aykırıdır. Çünkü devletimizin kanunlarına göre eşcinsellik suç değildir ve ülkemizde milyonlarca eşcinsel vatandaşımız yaşamaktadır.

Eşcinsel vatandaşlarımız da hepimizle eşit haklara sahiptir ve İmamlara ödenen maaşın içinde eşcinsel vatandaşlarımızın ödediği vergiler de vardır.

Bu nedenle Sayın Ali Erbaş, bu ülkede herkes gibi yaşayan, çalışan, vergisini ödeyen, seçme ve seçilme hakkına sahip olan hiç kimseye sapık deme hakkına sahip değildir. Kimin sapık olup olmayacağına karar verecek olan Türk yargısıdır.

Eğer bugün bu açıklamalara ses çıkarılmazsa yarın daha cesur açıklamalar gelecektir.

Mesela yarın Diyanet çıkıp “Açık giyinen kadınların hepsi günahkârdır” diyebilir.  “Adam İslam’ın hükmünü söylüyor” diyip susacak mısınız?

Ya da daha ileri gidip “Hırsızlık yapanların eli kesilmelidir” diyebilir. “İslam’ın hükmünü söylüyor” diyerek kabul mü edeceksiniz?

O zaman bu ülkenin Anayasası, ceza hukuku neden var?

Bırakalım kimin sapkın olduğuna, kimin nasıl giyinmesi gerektiğine, kimin nasıl cezalandırılması gerektiğine Diyanet karar versin.

Bunun adı şeriattır.  Laikliğe isyandır.

Atatürk, Diyaneti, resmi şeyh-ül İslamlık makamı olsun diye kurmadı.

Diyanetin kurulmasının amacı, vatandaşları İslami konularda bilgilendirmek ve doğru yola sevk etmektir. Toplumun bir kesimini hedef göstermek değildir.

Diyanetin yapacağı açıklamaların sınırlarını devlet belirler. Örneğin Diyanet bir suçlunun nasıl cezalandırılması gerektiğini söyleyerek kendini yargı yerine koyamaz ya da Anayasada tanımlanan kişi hak ve özgürlüklerine aykırı bir beyanda bulunamaz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum:

Diyanetin eşcinsellik ve sigara dışında başka bir meselesi yok mudur?

İslamcı vakıf yurtlarında, gayri resmi Kur’an kurslarında çocuklara tecavüz edilirken Diyanet, ne açıklama yaptı?

Her gün kadınlar öldürülürken Diyanet ne dedi?

Hırsızlık, yolsuzluk, kul hakkı tavan yaparken Diyanet ne dedi?

Bu ülkenin tek ahlak sorunu eşcinseller ve sigara mı?

Bu ülkenin vatandaşlarının ödediği vergilerle size ayrılan devasa bütçeyi, vatandaşlara hakaret etmek için kullanamazsınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!