Ercan Çalışkan
Ercan Çalışkan

Ben Bu İç Sesten Kurtulamıyorum Dostlar!

Ben Bu İç Sesten Kurtulamıyorum Dostlar!

Amasız, fakatsız doğalgaz rezervinin bulunmuş olması beni sevindirdi.

Görüşüm net: Ülkemizde, ülkemiz için elde edilen devletimize, milletimize yararlı olan ve yararlı olabilecek her türlü buluşun, yapılacak herhangi bir hamlenin, bizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaya doğru yönelmiş bir adım bile olsa yönelişin başımın üstünde yeri vardır.

Ben biliyorum ki vatanını, milletini seven herkes bu görüştedir. Hatta şunlara oy verip ötekileri dışlayanlar da, bunlara oy verip berikileri dışlayanlar da milli duruş söz konusu olduğunda aynen benim gibi düşünür.

Hiç şüphesiz doğalgaz rezervinin bulunuşu beni sevindirdi. Ancak hemen her yazımda karşıma çıkan, artık sizin de tanıdığınız şu meşhur iç sesim var ya cümlenin tam da burasından sonra “Benim var!” diye cıyak cıyak bağırdı. Daha “Ne var?” dememe fırsat bırakmadan “Ama, fakat” diyeceğim yerler var.” diye ilave etti.

Hayda! Karışmasan olmazdı, dedim. Söyle bakalım neymiş onlar?

Soluksuz sıralamaya başladı iç sesim:

Ben de sevindim ama bu müjde ya öncekiler gibiyse? Bu parti iktidara geldiğinden beri iş başına beş tane Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı geldi. Bunların beşi de doğalgaz rezervleri bulunduğunu müjdeledi.

Mesela 12.01.2007 Hürriyet yazdı… AKP’nin ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler açıkladı… “Karadeniz’de doğalgaz bulduk.”

Mesela 17 Eylül 2012 Pazartesi http://www.demircelik.com.tr yazdı… AKP’li eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Istranca’da TPAO’nun yaptığı çalışmada doğalgaza rastlandı.” Bir de unutmadan Taner Yıldız Bey’in 01.07.2013’teki açıklamalarına göre 650 milyar metreküp kayagazı da bulmuştuk(!).

Mesela 23 Kasım 2015 Vatan yazdı… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye’de geçen yıl petrol ve doğalgaz aramada tüm zamanların en fazla sondaj metrajına ulaşıldığını belirterek, “Tespit ve arama çalışmaları sonucunda 2003-2015 Eylül ayı sonu itibarıyla 29,2 milyon ton ham petrol, 3,56 milyon ton petrol eş değeri doğalgaz elde edildi. Üretilebilir rezerv ise 2014 sonu itibarıyla 42,6 milyon tona ulaştı” dedi.

Mesela 02.11.2017 Milliyet yazdı…Dördüncü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Attığımız adımlarla doğalgaz daha da ucuzlayacak; gazlaştırmada dünya rekoru kırdık, sadece kendi ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacağız, Türkiye’yi doğalgaz ihracatçısı yapacağız.” dedi.

Mesela 7 Ekim 2019 Pazartesi TRT Haber duyurdu… Son Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Güneydoğu’da bir petrol keşfimiz var. Yakın bir süre içinde açıklayacağız. Trakya’da da gaz keşfimiz var. Bunların testleri henüz tamamlanmadığı için lokasyonlarını açıklamıyoruz.” dedi.

Tabii ki bir de Sayın Cumhurbaşkanımız var: www.trthaber.com duyurdu. Tarih 16 Şubat 2019… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Trakya’da mevcut doğal gazı 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik.”

İlginç olan bu açıklamalar hep bir seçimin öncesine denk geldi. Tesadüf yani, tesadüf, tesadüf…

Yuh! Sen bunları nasıl ezberledin?” diye sordum iç sesime. “Ne ezberlemesi?” diye alaylı bir ifadeyle cevap verdi: “Google’a yaz. Sana hepsini sıralasın. Dikkat edersen kaynaklar da iktidara yakın kaynaklar. Uydurma falan yok. Hatta istersen “İlk yerli uçağımız göklerde!” manşetini de bulursun. Altay tankının seri üretime geçtiği haberini de, dahası iki üç senede bir yerli otomobil imalatına başlanacağına yönelik haberleri de bulursun.”

Ne demek istiyorsun, açık konuş ey iç sesim; sen bunları söylüyorsun. Ben de ne güzel sevinmeye başlamışken sevincim kursağımda kalıyor.

Tamam dedi iç sesim, açık konuşuyorum: “İnşallah, son kısmı hariç, Yalancı Çoban masalı gerçek olur.

Bu nasıl açık konuşma! Ne anlayalım biz buradan şimdi?

“Tamam, tamam; senin anlayacağın gibi konuşayım: Hani Yalancı Çoban köylülerini kurt geliyor diye iki defa kandırmış, üçüncüde sürüye kurt gelince kimse inanmamış ya; bu müjde de inşallah bu masala benzer diyorum ama sonu hariç. Yani bizim rezervimiz gerçek olsun da içine sömürenler dalmasın!  

Eee sevgili okurlarım biz neye inanalım şimdi, derken iç sesim yine araya girdi. “Ben Sayın Devlet Bahçeli’nin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 3 Aralık 2015 tarihli açıklamasına dikkat çekmek istiyorum.” dedi. “Gün geldi, Bingöl’de olmayan doğal gazı varmış gibi anlattılar, gün geldi doğal gaz bulunmayan Zonguldak’ta açık açık yalan söylediler.”

Ama dün de şunları söyledi Sayın Devlet Bahçeli: “Milli kazanımlara üzülüp kayıplara sevinen güruhun Türkiye sevgileri buharlaşmış, tutsaklık ruhlarına işlemiştir. Her yapılanda kusur arayan, Türkiye’nin ayak bağlarından kurtuluşundan devamlı huzursuz olan menhus ve menfur çevreler milletimize husumet besleyen karanlık odaklardır. …”

Söylesene!.. Hangisine inanalım çok bilmiş iç sesim?

Valla, o da senin sorunun, ben karışmam!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!