Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Ayasofya Düzenekleri

Ayasofya Düzenekleri

Ayasofya’nın bugünkü durumunu “egemenlik zafiyeti” görenler var. Ayasofya şarlatanları var. Ayasofya bahanesiyle Atatürk ve milli devletimize iftira atanlar var. Ayasofya’nın camiye çevrilmesiyle karşılaşabileceğimiz yeni tehlikeler var. Bunları kendi bakış açımla sıralıyorum.

“Ayasofya’yı açamazsak egemenlik zafiyeti yaşarız” diyorlar. Bu zihniyet dün, “Egemenliğin kısmen devri ayıp ve günah değildir” diyen zihniyetti. İnsan bu kadar kişiliksiz olmamalı. Tutarsız kişiler tutarlı yönetici seçemezler.

Ayasofya bahanesiyle padişahçı, siyasal İslamcılar Atatürk dönemine öyle iftiralar atıyorlar ki, akıl durur. “Atatürk’ün imzasını bir Ermeni tasarlamış. Atatürk zamanında Sultan Ahmet Camisi bile tiyatro salonun yapılacakmış” da, .. İngilizler bile bu kadar alçalmadı. Görüyoruz ki, Ayasofya’nın gündeme getiriliş nedenlerinden birisi Atatürk ve TC’ne saldırmakmış.

Ayasofyacıların taraftar ve öncüleri Ayasofya’yı cami yapmaları halinde şu tür tehlikeleri yaşayabiliriz:

  • Hıristiyan dünyası yeni bir “Haçlı Seferi” başlatabilir. Bu Haçlı Seferi hemen değil, Batı’nın planladığı, kendisi için uygun bulduğu bir zamanda, başka bir gerekçeyle çıkar, birçok insan ölür, vebali akılsız Ayasofyacıların olur. Böyle bir savaşta Ayasofyacılar savaştan kaçarlar, ölmezler.
  • Ayasofya gerekçesiyle Batı’da birçok cami kapatılır, Ayasofyacılar Ayasofya’nın önünde tekbir getirmekten, Fetih Suresi okumaktan başka bir iş yapmazlar.
  • Ayasofya nedeniyle Doğu-Batı arasındaki bilim ve teknoloji alışverişi duraksar, İslam dünyası biraz daha geri kalır. Bilim ve teknolojideki bu duraksama düşünceye de yansır, felsefi düşüncede de kayba uğrarız.
  • Ayasofya kahramanlığı Mescid-i Aksa ve Filistin halkı için hiç umulmayan, geri dönüşü imkânsız kayıplar yaşatır.
  • Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi Ayasofyacıları “kavi ve ihlaslı mümin” falan yapmaz; riyakarlıkları (münafıklıkları) artırır. Böylesi bir sonuç bizim, ileride, manen, büyük kayıplara uğrayacağımız anlamını taşır.
  • Ayasofya hamlesi Türkiye’nin farklı kesimlerindeki aydın ve antiemperyalist kadroları için ikinci bir “Ergenekon-Balyoz Tertibi” Birileri bize, hiç ummadığımız bir anda, yoktan var edilen bir-iki olayla sıkıntı yaşatabilir.
  • Ayasofya hamlesi Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) bir devamı, yeni bir adımı olabilir. Bağdat’ın şahit olduklarına bu kez Ankara şahit olabilir. Çünkü BOP hala yürürlükte. BOP’un mimarları da ölmedi. BOP’un Tapu-Kadastro elemanları farkında olmasalar bile BOP’a hizmet etmekteler.

Bir bilgi ve istihbaratım mı var? Hayır. Kurulması muhtemel düzeneklere kurban gitmeyelim, dikkatli olalım diyorum.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!