Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Amerika ve Partilerimiz

Amerika ve Partilerimiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu açıklamaları yaptı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Türkiye ve ABD olarak birlikte çalışmamızı  önerdi. Sayın Trump buna olumlu baktı. İstihbaratlar düzeyinde birlikte çalışma talimatı aldık. Türkiye ile ABD’nin Irak politikası yakın. Irak güçlerinin NATO şemsiyesi altında eğitilmesi için birlikte çalışıyoruz…” (Milliyet 18.06.2020 AA)

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’ne göre 22 İslam ülkesinin harita, rejim ve yöneticileri değiştirilecek ve sömürülecek. Bunun için ABD önce BOP’a yardımcılar buldu. Yardımcılardan birisi Recep Tayip Erdoğan (RTE) idi. ABD, RTE-Abdullah Gül ikilisinin desteğiyle önce Irak’ı böldü. Türkiye sonra BOP adına ABD ve AB ile birlikte Libya’da görev aldı, Libya da bölündü.  Ardından ABD, RTE ve Ahmet Davutoğlu ile birlikte Suriye’ye el attılar. Suriye hala kan kaybediyor, bölününceye kadar böyle sürecek gibi.

ABD, FETÖ ve RTE, BOP sürecinde TSK ve TC’nin aydın ve Atatürkçü kesimine kumpaslar kurdu; “Ergenekon, Balyoz” tertipleriyle Türkiye’nin dinamik ve koruyucu birikimleri eridi; AKP, Atatürk döneminin TSK yapısını değiştirdi, askeri okullar kapatıldı, Vatan Partisi’nin öncüleri; “Ergenekon, Balyoz kumpaslarını ABD ile FETÖ kurdu” deseler de, bu tertiplerin kurucuları arasında AKP yönetiminin de bulunduğu bir gerçek. RTE değil miydi, “Ben Ergenekon’un savcısıyım” diyen: Siyasilerin dünü anlatırken gerçekleri örtme gibi bir hakları olamaz.

ABD-FETÖ ikilisi RTE ve Türk milletini tasfiye ederek Türkiye’yi Irak-Libya yapmak isteyince; RTE ve Türk milleti ABD ve FETÖ ile uğraştı. RTE ve Türk milleti ABD’ye bir şey yapmadı/yapamadı ama, FETÖ bayağı ezildi. FETÖ, 15-16 Temmuz 2016 gecesindeki hain darbe girişiminde bulununcaya kadar RTE ve AKP neden Cumhuriyet hazımsızlığında beraberdiler?  

Gelişmeler Türkiye’nin yönünü Rusya ve Çin’e çevirdi. Türkiye Rusya’dan S-400 füzeleri aldı, Çin ile ilişkilerini artırdı. Ne yazık ki Türkiye S-400’leri hala kuramadı, kuracağı da belli değil.  Rus büyükelçisi: “O boruların içine patates doldurun” gibi çok anlamlı bir söz etti.

RTE gelişmeleri lehine çevirdi. Türkiye’deki Türk milliyetçilerin çoğu AKP MİLLİYETÇİSİ oldu. Siyasal İslamcılar bir kişiyi “Allah-Allah’ın Elçi” yaptılar. Ergenekon’un devrimci mağdurları Silivri zindanlarından çıktıktan bir süre sonra: “Türkiye RTE’siz yönetilemez. RTE devrimci oldu. BOP bitti..” gibi laflarla milleti uyutuyorlar. Neden? RTE olmayınca Türkiye yöneticisiz mi kalacak, dışarıdan yönetici mi ithal edeceğiz?

Trump RTE’yi uyarıyor: “Çizgiden çıkma. Akıllı ol. Mahvederim ha. Mal varlığı ve Rüşvet konuları var. S-400’ler?..”  RET Çavuşoğlu’na direktif verdi; “ABD yönetimi ile görüş, Libya’da birlikte olalım, Rusya’yı devre dışı bırakalım.” Artık Libya’da ABD ile beraberiz. RTE yönetimi Rusya’ya, “Git” diyor. Türkiye ile Rusya’nın tadı bozuluyor.

Çavuşoğlu şimdi Trump ve AB’nin temsilcileriyle konuşuyor, Irak ordusu NATO/ABD standartlarına göre eğitilecek. ABD Suriye’deki teröristlere silah yardımını sürdürüyor. ABD İran, Irak, Türkiye, Suriye’deki ayrılıkçı Kürtleri bir araya getiriyor, Türkiye’nin Suriye’de desteklediği kimi rejim karşıtı güç ve oluşumlar Türk parası ile alış-verişe başladı. ABD Suriye için “Sezar Yasası”nı (ağır ambargo) uygulamaya koydu.

Devlet Bahçeli, “Kardeşi ülkücü” olduğu için; “PKK’lılara af çıkarılsın, Türk ordusu lağvedilsin, 19 Mayıs kutlamaları faşistliktir” diyen FETÖ-ABD sevicisi Mümtazer Türköne adına bir açılım yapıyor.

BBP genel başkanı Milliyetçi-Muhafazakâr Mustafa Destici Türkiye’nin bu resminden çok memnun ki, RTE yönetimini destekliyor. Doğu Perinçek kanal kanal geziyor, RTE ve AKP’yi savunuyor, BOP’un bittiğini, RTE’nin Atatürk çizgisinde olduğunu iddia ediyor. CHP neden İstanbul il başkanı gibilerine Atatürk’ün partisine kucak açıyor. İYİ Parti dört yılda iki aylık bir çalışmayla iktidar olacağını mı sanıyor?

Daha yeni, RTE’nin partilileri Atatürk’ün dava arkadaşlarından Kuvay-ı milliyeci Mustafa Necati’nin Ankara’daki evinin adını, “Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi” olarak değiştirdiler. Nuri Pakdil kim? Atatürk’e “FİRAVUN” göndermesi yapan adam. Olayın ilginç olan yönü; Cumhuriyet ve devrim sloganlarıyla siyaset yapanların böylesi olaylar karşısında sessizlikleridir.

 

Yazımızı şöyle bir toparlayalım:

* “ABD battı-batacak, dolar çöktü-çökecek” diye milleti avutmanın yararı yok. Düşmanı basit görmenin, insanları rehavete (gevşekliğe/tembelliğe) sürüklemenin zararı var.

  • BOP ölmedi yaşıyor. RTE ve yakınları BOP görevinden ayrılmış değiller ve isteseler de ayrılamazlar. Çünkü, siyasi, mali vb açılardan BOP’a bağlılar.
  • AKP, TC ve Atatürk gibi değerler üzerine değil; Osmanlıcılık, Siyasal İslamcılık üzerine kurulmuş bir partidir. AKP üst aklının amacı TC’ni tasfiyedir. Vatan Partisi’nin, “RTE ve AKP Atatürk ile kucaklaştı” sözleri aklımızla alay etmektir. Bugünkü politikalarıyla MHP, BBP ve VP AKP’nin ömrünü uzatıyorlar, farkında olmadan BOP ve ABD’ye hizmet ediyorlar.
  • ABD ile ilişkisini kesemeyenlere destek vermek ne İslam ile ne Türk milliyetçiliği ile, ne de Atatürk devrimciliği ile örtüşür.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!