H. Nurcan Yazıcı
H. Nurcan Yazıcı

Ak Partiden Bir Kadın Cumhurbaşkanı Bekliyoruz!

Ak Partiden Bir Kadın Cumhurbaşkanı Bekliyoruz!

Cinsiyet eşitsizliğinin en belirgin olduğu alan siyaset alanıdır. Dolayısıyla “kendi bünyesinde dahi kadının mağduriyetini yok edememiş siyaset mi kadınların sorunlarını çözecek?” diye düşünürken…

AK Parti milletvekili Özlem Zengin, “Ak Parti gelene kadar, KADIN kelimesi bile yoktu! Ak partiden evvel, Türkiye’de kadınların yüzde yetmişi hayatın içinde hiç yoktu. Bu kadınların milletvekili ve öğretmen olma şansı yoktu. Avukat olamıyordu…” diyerek siyasi bir konuşma yaptı.

İktidar oldukları günden bugüne kadar yaptıklarıyla övünenlerin görmezden geldikleri bir konu var. Önemli olan dünya konjöktörü içinde Türkiye’nin aldığı yol. Elbette 18 yılda toplum değişim gösterecek, başörtüsü dâhil birçok konuda toplumun ve siyasetin bakış açısı değişim gösterecekti.

Sayın Zengin’den beklerdim ki, partisinin kadınlar için yaptıklarını ve ilklerini sıralarken, AK Parti’nin MECLİSTEKİ kadın milletvekili mevcudiyetlerine bir baksın.

Soruyorum; “kadın erkek eşitliği” konusunda ne kadar yol aldık?

“Türkiye hala siyasal kararlara katılımda toplumsal cinsiyet eşitliği açısından dünya ortalamalarının altında.” Siyasi partiler kadınlara hala, kadınların istediği kadar değil, kendi istedikleri kadar alan açıyor ve ilgi gösteriyor… Kadın mağduriyetini parti mağduriyeti gibi gösterenlerin daha sonra, kadınları nasıl görmezden geldiklerini… KADINLARIN, AK Parti listeleri dâhil, siyasi partilerin ilk sıralarında yer bulamadıklarını biliyoruz.

Kadını güçlendiremeyenlerin, Meclise ve siyasetin karar alma mekanizmalarına taşıyamayanların; “kadını var ettik” demesi, samimiyetsizliktir. Kadına şiddeti dilinizden düşürmüyorsanız, asıl şiddetin kadınsız bir siyaset yaratmak olduğunu bilmeniz gerekir.

Hiçbir kadın siyasetçi bu konuda partisini savunmaya kalkmasın…Rakamlar ortada; 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde ise meclisteki kadın vekil oranı %17.1

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan. Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika’da yaşayan. Bir müddet serbest avukatlık, Kanal 7’ de televizyon programı, ve Akit Gazetesinde köşe yazarlığı yapan, 2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek aktif siyasete başlayan, Milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı, AK Parti Gurup Başkanvekili olan bir kadının, meclis kürsüsünde daha gerçekçi ve sağduyulu konuşması gerekirdi.

Nihayetinde hangi konumda olursanız olun, önce kendiniz olmalısınız.

Demokrasiden, adaletten, özgürlük ve eşitlikten söz ediyorsanız, toplumun bir kesiminin tarafı olup, başörtü üzerinden siyaset yapmamalısınız. Yoksa! Düne kadar eleştirdiğiniz kesimle aynı düzeyde olursunuz.

Sayın Zengin’i biraz bilgilendirelim; İfade ettiği gibi İstanbul’da ilk kadın belediye başkanı AK Partiden değildir. Bilindik bir isim olan, 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fatma Girik’i yok saymanızı anlayamıyoruz. Ayrıca “Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı” 1930 yılında Sadiye Ardahan’dır. Bu ilkleri daha da çoğaltmak mümkün.

Son olarak; “AK Parti’den önce kadının, başbakan ve bakan olma şansı yoktudiyerek iddialı bir çıkışta bulunan Sayın Zengin’den sonra AK Parti’den, BİR KADIN BAŞKAN çıkışı BEKLİYORUZ.

İlklerin ilki olmak adına!..

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!