Nazım Peker
Nazım Peker

Adil Olmayan Hiçbir Şey Süreli de Olamaz

Adil Olmayan Hiçbir Şey Süreli de Olamaz

Ülke referandum kirliliğinden bıktı, usandı. Nedir o şehirlerin “EVET” pano ve pankart kirliliği hali?

Evet diyenlerin para sorunu, destek sorunları yok. Onların yanında, onların arkasında: Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, müsteşarlar, bilcümle daire müdürleri, valiler, kaymakamlar, müftüler, vaizler, imamlar, her kurumdan müdürler, televizyonlar, gazeteler yetmezmiş gibi suya-ulaşıma hiç durmadan zam yapan belediyeler ve onların sınırsın ekonomik ve maddi katkıları var. Kısaca DEVLET var devlet!

Hayır diyenlerin yanında, yöresinde kimler var?

Hiçbir devlet kurum ve kuruluşu yok, belediyeler yok. Bu kurum ve kuruluşların maddi ve manevi desteği de yok!

Kim var?

Bu vatanı seven, parlamenter sistemin aksayan yönlerinin düzeltilerek daha iyi işletilmesini isteyen ve halkın iradesinin TBMM sinde tam olarak temsilini, Türk yargı ve hukuk sisteminin; “Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü” olsun diye düşünen ve gayret eden aziz ve çilekeş Türk milleti…

Oysa bu bir “Halkoyu”, “Referandum” değil miydi? Aziz Türk milletine; “Sen bu konu da ne düşünüyorsun?” diye sorulmuyor muydu?

Üstelik “HAYIR” diyenler; bir de suçlama ve ithamlara tabi tutulmakta adeta toplumdan ötekileştirilmekteler.

AKP ve onu yönetenler yıllarca bu aziz devleti, “Ceberrut devlet, adil olmayan devlet” olarak suçlamışlardır.

Şimdi ki uygulamalar adil mi? Bu uygulamalar “Ceberrut” sayılmayacak mı?

Devletin ve mülkün temeli adalettir. Adaletin olmadığı yerlerde güven yoktur, adil yönetim yoktur.

Adaletli bir “REFERANDUM” sürecinin yaşanmadığı bir oylamada çıkan sonuç: “tartışma” konusu olacaktır.

Son anketler birazda yönetimin korkusuyla “Bıçak sırtı” göstermekteler. Oysa aynı anket şirketleri her seçim de AKP’yi şahlandırıp, hep önde göstermezler miydi?

Bunca destek ve para masrafına rağmen, yolların, caddelerin, şehirlerin “EVET” flama ve pankartlarıyla donatılıp-kirletilmesine rağmen şahlanmayan “EVET” oylarının gerekçesini nasıl izah edeceksiniz?

Sn. Ahmet Taşgetiren, “EVET” i devlet desteklemesine rağmen, neden başa baş” diye sormakta! Sahi neden EVETLER füze gibi sıçramıyor da kaplumbağa hızında?

Bu referandumda en büyük yarayı ve en büyük kaybı, “EVET” e odaklanan ve kutsal dinimizi ve camilerimizi siyasete bulaştıran DİYANET ve onların şahsında kutsal din İSLAM alacaktır. Ben imam ve vaizlerin bu kadar siyasallaştıklarına ilk kez şahit olmaktayım. (Elbette devletten, milletten ve KURAN’dan yana olan herkesi ayırarak, müstesna tutarak)

Evet diyecek MHP’li arkadaşlar, Evet çıkarsa MHP tabela partisi olacaktır.

Evet diyecek AKP’li arkadaşlar, 2019 da her şey, sizin beklediğiniz gibi olmayabilir. Bu kadar yetkiyi bir adama verirken iyi düşünün. Bir KHK ile İmam-hatipleri kapattım, kamuda başörtüsünü yasakladım diyen birilerinin de gelebileceğini düşünün. 7 Haziran da bunun örneğini gördünüz. AKP hükümet kuracak çoğunluğu bile yakalayamamıştı.

Umuyorum ve diliyorum ki, kazanan ülkemiz, parlamenter sistemimiz ve aziz Türk milleti olsun. Gerisi teferruattır.

Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!