Neval Kavcar
Neval Kavcar

Erdoğan Anayasal Değişiklik Peşinde

featured

Bundan sonra ne olacak diyenler? İktidarın bir an önce değişmesi, Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunmayacak bir partinin iktidar olması için motoru soğutmadan yola devam şart. Başka Türkiye yok.Daha binlerce yıl Bayramlarımızı bu topraklarda kutlarız inşallah. Bayramınız mutlu, vatan için birlik kutlu olsun.

Parlamenter sistemde, muhalefet meclisi çalıştırmıyor, millet lehine adım atılamıyor, sistem alarm veriyor, her kafadan ses çıkıyor, çok başlılık hâkim diye “Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi”ne geçildi. MHP-AKP ortak çalışması zannediliyordu, tamamen Erdoğan’ın tasarrufu imiş.  

Gelinen noktada, basının sesinin kısıldığı, muhalefet liderlerinin hapsedildiği, dahası Cumhurbaşkanı adayının tutuklandığı sürece gelindi. Özgürlük deyince devletin birliği, milletin dirliğini hedef almaktan bahsetmiyorum. O sınırlar içinde görüşünü özgürce dillendirip, yazabilmesidir mevzu.

Yeni sisteme “Nalıncı Keseri Sistemi” dense yeridir. Kendileri ve ittifak ortaklarının kusuru itina ile örtülürken, muhalefet gömülüyor. Mahkeme kararı çıkana kadar herkes masumdur deniliyor, dosyada gizlilik var biliyoruz, iktidara mensup medyada karalama kampanyası ve dosya içeriği çarşaf çarşaf konuşuluyor.

Mesela, Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ niye içerde? Kimse bilmiyor. Ne zaman çıkacak belirsiz. Yine CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu tutuklandı. Sadece o değil çevresinde kim varsa içeri atıldı. Korku ikliminde kimse düşünmesin, konuşmasın isteniyor. Büyük kitlesel eylemler tam da bu dönemde başladı. İktidar bu baskıyı niye kuruyor? OHAL ilan etme peşinde mi?

Niçin derseniz, Erdoğan’ın işi gücü Anayasa değişimi. Bu süreçte, MHP Lideri Devlet Bahçeli de Anayasa değişimine zemin olsun, sözde PKK bitecek diye “Öcalan Açılımı” yaparak, 50 yıllık Ülkücü Hareketi gömdü. MHP’ye taban tabana zıt “terörle mücadele edilir, müzakere edilmez”den ne oldu da PKK siyasetçileri ile birden samimiyet kuruldu. Mevzu Sinan Ateş Cinayeti anıtları baskısı mı? Asıl azmettirici çok önemli biri mi? Ya da MHP’yi şamar oğlanına çeviren nedir?

Erdoğan “Anayasa” değişikliğine kilitlendi. Önüne geçeceğine inandığını ekarte ediyor. Mevzu sadece tekrar seçilmesi olması inandırıcı değil. Zihin dünyasında otuz altı etnik köken söylemi ve ABD’nin BOP projesi çakışıyor. “Kimsenin hikayesi yarım kalmayacak” dediği “Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmesi. Cephede kanla yazılan zaferin, TBMM çatısı altında egemenliğimizi paylaşarak bizim için hezimete dönüştürülmesi sürecidir. Türkiye’nin Türklerin elinden alınmasını seçimle yapacağını zanneden yanılır.

Son olaylar gösterdi ki, PKK siyaseti “sözde devletini” kurmaya dönük yolda kim kuvvetliyse onunla hareket etme peşinde. Birlik olmak değil, ayrılmak istiyor. CHP’nin zor anında, Ekrem İmamoğlu içeri girdiğinde Özgür Özel’in yanına geldi ve tabi “Mansur Yavaş”ın paçavra deyişini eleştirmek için. Şımarık, “ABD arkamda” istediğimizi yaparız kibri içinde.

DEM”liler “Türkiye Partisi olur mu” hayalinin boş olduğu umarım görülmüştür.

Bundan sonra ne olacak diyenler? İktidarın bir an önce değişmesi, Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunmayacak bir partinin iktidar olması için motoru soğutmadan yola devam şart.

Başka Türkiye yok.

Daha binlerce yıl Bayramlarımızı bu topraklarda kutlarız inşallah.

Bayramınız mutlu, vatan için birlik kutlu olsun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!