Koronayı gizlediği iddia edilen Çin’e uluslararası soruşturma talebi

Koronayı gizlediği iddia edilen Çin’e uluslararası soruşturma talebi

Çin’de ortaya çıkan korona virüs salgınıyla tüm dünya mücadele ederken Çin’e yönelik baskılar devam ediyor. Koronanın ilk çıktığı ülke olan Çin, virüs salgınını dünyaya geç haber vermek ve yeterince önlem almamakla suçlanırken diğer ülkelerden yeni bir hamle geldi.

“SORUŞTURMA GEREKİYOR”

ABD Başkanı Trump’ın ‘Çin salgının sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğini ifade ederken, Avustralya hükümeti de uluslararası bir soruşturma talep etti. Çin’in şeffaflığı konusunda çok ciddi kaygılarının olduğunu söyleyen Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, “Koronavirüs salgınını ilgilendiren sorunlar uluslararası bağımsız bir soruşturmayı gerektiriyor” dedi.

Marise Payne virüsün oluşumu, salgınla mücadele ve elde edilen bilgilerin diğer ülkelerle paylaşılması noktasında bilinmeyen detayların olduğunu ve bunun ancak bağımsız bir soruşturma sonucunda açıklığa kavuşabileceğini belirtti.

“ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILMALI”

Öte yandan Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller de Çin yönetiminin korona virüs salgınının nasıl başladığına dair bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşması gerektiğini ifade ederek, Çin’in konuya ilişkin uluslararası bilgi alışverişine açması gerektiğini söyledi

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!