İYİ Partili Çıray Uyardı: Yoğun Bakım İhtiyacı Artıyor

İYİ Partili Çıray Uyardı: Yoğun Bakım İhtiyacı Artıyor

İYİ Parti Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, COVİD-19’un yeni bir atak işareti vermesi üzerine bir açıklama yaptı. Çıray, “11 Mayıs’ta bir açıklama yapmıştım. Sayın Erdoğan’ın da İngiltere’de Boris Johnson’un denediği ve bir felâkete neden olan ‘Kontrollü Sürü Bağışıklığı’nı denemek istediği anlaşılıyor. Ancak bu çok dikkat edilmesi gereken riskli bir yöntem. Muazzam sayıda testle eş zamanlı yapmak şart. Antikor tarama testleri de gerekir. Tavsiye etmem,’ demiştim. Sayın Erdoğan tavsiyelerimiz dinlemek bir yana ‘saldım çayıra mevlâm kayıra’ yöntemine geçti,” ifadelerini kullandı.

 

SUÇU VATANDAŞA ATAMAZSINIZ

İktidarın, yeni pandemi sürecini, Sürü Bağışıklık Sisteminin kontrollü hali olarak tanımlayan Aytun Çıray, zaten var olan ve derinleşen ekonomik kriz, işsizlik ve tedarik kanallarında sıkıntı oluşmaya başlaması üzerine alındığını belirtti. Çıray, Cumhurbaşkanlığı yönetiminin ise kontrolü tamamen elden kaçırmaya başladığını ve günlük COVİD-19’lu hasta sayısının artışı ile 2. dalganın başlaması halinde suçu vatandaşa atacağını söyledi.

İktidarın, yeni pandemi sürecini değerlendiren Çıray, “Her geçen gün vaka sayısı artıyor. Dün vaka sayısı 1567 idi. Bu iyiye alâmet değil. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Tekrar yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç ortaya çıktı. İnsanlarımızı bilinçsizce ve tedbirsizce sokağa bırakıp, tekrar evlere sokarak çare bulamazsınız. Özellikle İstanbul’da AKP’nin plânsız gökdelen politikalarının bedeli ödeniyor. Metre kareye 3-4 kişi düşecek şekilde inşaat izni verenler bu felâketin diğer sorumlularıdır. Ama bu süreç iyi kontrol edilemezse, büyük bir yeni salgın atağı ile karşı karşıya kalabiliriz” uyarısında bulundu.

 

UCUBE REJİM COVİD’LE MÜCADELEYE ZARAR VERİYOR

Çıray, “Felâketin büyümesinde ‘ucube rejim’ çok etkili. Sayın Erdoğan yeni rejimin tek yetkilisi. Sekreter bakanlara, ‘Halkı tutun’ diyor; tutuyorlar. ‘Tekrar sokağa bırakın’ diyor; uyguluyorlar. Yani bir kişi 83 milyonun sağlığı ve canı için karar verebiliyor. Bilim Kurulu üyeleri ise darmadağınık. Her kafadan başka ses çıkıyor. Şimdilik ‘Akil İnsanlar’ durumundalar, ama göreceksiniz ileride ‘Günah Kurulu’na dönüşecekler,” dedi.

Süreci yönetemeyen AKP’li siyasilerin, “normalleşme sürecine giriyoruz” diyerek aşırı iyimserlik pompalayarak halkı rahatlatarak gevşettiklerini anlatan Çıray, “Eğer siz topluma, sırf batırdığınız ekonomi daha da batmasın veya siyaseten bir başarı hikâyesi anlatayım diye davranırsanız, yani gerekenden fazla bir iyimserlik aşılarsanız olacağı budur işte! Şunu anlamıyorlar; bu iş uzadıkça ekonomideki yıkım çok daha fazla olacaktır. Bunun olmamasını temenni ederiz, ama ne yazık ki bu süreci yönetenler hazırlıyor” diye konuştu.

 

DAHA BÜYÜK DERTLERE KAPI AÇIYORSUNUZ

Çıray sözlerini şöyle tamamladı: “AVM’leri erken açarak, taksit taksit karantina uygulayarak, maçlara izin vererek, ibadetlerimizi evden camilere taşıyarak, 4 milyon gencimizin sınavlarını ertelemeyerek daha büyük dertlere kapı açıyorsunuz. Şeffaf değilsiniz ve Sağlık Bakanı’nın yaptığı en başarılı iş duygusal twitler atmak. Pandemi hastanesi diye yola çıktınız, şehir hastanesine 15 dakika mesafede turist hastanesi açtınız.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!