Kızılay’dan yeni açıklama

Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, verdiği kararla Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım'ı kayyum atamıştı. Kızılay'a kayyum olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım'ın atanması da dikkat çekmişti.

Kızılay ise, konuyla ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonrasında mahkemenin görüşlerine yer verildi.

Mahkemenin Olağanüstü Kongre kararını ertelediği ifade edilen açıklamada, "Verilen karar ile Kızılay’a tüm yargılama süreçleri bitinceye kadar fiilen bir kayyum heyetinin gelmesi hukuken mümkün değildir. Kızılay’ın üst mahkeme nezdinde kararın esastan düzeltilmesine yönelik itiraz süreci devam etmektedir" denildi.

Öte yandan, Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık ise, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kınık açıklamasında, mahkemenin kararı düzelttiğini ifade ederken, "İyiler kazanacak" diye belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!