İYİ Partili Çağlayan’dan Avukatlar Günü açıklaması…

Bizler hukuk devleti olduğumuza inanmak ve hukuk devletinde yaşamanın gerekliliği olan güven duygusunu hissetmek istiyoruz.” dedi.İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev alan Muğlalı Avukat Sevin Darıcıoğlu Çağlayan, ilk kurulduğu dönemde İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu’nda ve aynı zamanda Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğünde görev almıştı. Av. Sevin Çağlayan ilk olarak Muğla İl Kongresi’nde yaptığı kürsü konuşmasında sergilediği “yüksek kaliteli nokta atışı” ile geleceğin parlak isimlerinden olduğunu ve Muğla Politikası’nda önemli bir isim olduğunu hissettirmişti. İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Avukat Sevin Çağlayan geçen 5 aylık sürenin ardından bu defa Genel İdare Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Bir kadın hareketi olarak yola çıkan İyi Parti’de beş ay gibi kısa bir sürede Genel İdare Kurulu (Yedek) Üye Listesi’ne girmeyi başaran nadir isimlerden olan Çağlayan 5 Nisan Avukatlar Günü öncesinde bir basın açıklaması yaptı. 
Çağlayan açıklamasında, “Genel Başkanımızla beraber bütün üyelerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, yeni başlayanlarımız, siyasetin içinde olanlarımız “sen, ben” demeden el ele çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz, dedi. Çağlayan; kurultay sonrası ilk olarak 5 Nisan 2018 Perşembe günü Genel Merkezde yapılacak toplantı sonrasında Anıtkabir ziyareti gerçekleştireceklerinin de bilgisini verdi. Çağlayan, “Hiçbir oyun, hiçbir dedikodu bizi yıldıramayacak. Var gücümüzle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanlığı makamına taşımak için elimizden gelenin ötesini yapacağız. 1 Nisan’da gerçekleşen 1. Olağanüstü Kurultayımız’da muhteşem bir kalabalık vardı. Tüm Televizyon Kanallarının bu tarihi kurultayı göstermesini isterdim. Yeni görevimde de bir kadın, bir anne olarak hiç durmadan çalışacağım. Tertemiz insanımızın, çocuklarımızın geleceğini karartmakta olan bu çarpık düzene “dur” demeden yaptığımız hiçbir işin bir anlamı yoktur. Gençliğimizde ekranlardan bir çok gencin rol model olarak izlediği Hülya Koçyiğit, Zerrin Özer son günlerde ‘Türkiye çok özgür bir ülke’ şeklinde bir açıklama yapmıştı. Keşke kongremize de gelip o özgür ve cesur insanları görebilselerdi. Ak Parti’nin il hatta ilçe toplantılarında bile salona saatler öncesinde gelen ve adeta canlı yayın yarışına giren basın kuruluşları, on binlerce insanın, milletimizin geldiği kongrede 1 saniye canlı yayın yapmadı. Tek canlı yayın yapan televizyon kanalı Halk TV oldu. Kendilerinin yaşadığı özgürlük ile milletin yaşadığı özgürlük arasında fark var.” dedi. 
Çağlayan; ayrıca 5 Nisan avukatlar gününe ilişkin de konuştu. Çağlayan “Öncelikle tüm meslektaşlarımın avukatlar günü kutlu olsun. Bizler hukuk devleti olduğumuza inanmak ve hukuk devletinde yaşamanın gerekliliği olan güven duygusunu hissetmek istiyoruz. Cübbelere dikilen görünmez düğmeleri söküp atmak ilk hukuk reformumuz olacaktır. Sözde seçim güvenliği için çıkarılmış olan yasa ile yeni bir milli irade hırsızlığının koşulları ve zemini hazırlanmaktadır. Ancak yapılan bu değişiklerle yürürlükteki Anayasamızın siyasi haklar ve ödevler başlığını taşıyan 67. Maddesinin esastan ve kökten çiğnendiğine dikkat çekmek istiyorum. Bu değişikliklerle söz konusu maddenin “seçimler ve halkoylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır,” şeklindeki hükmünün hayata geçirilmesinin şartları ortadan kaldırılmıştır. İYİ Partililer olarak “ittifak ve seçim güvenliği” denilen bu seçim komplosuna rağmen, ister 3 Kasım 2019’da, ister daha önce seçim yapılsın bizim bu seçimlerde Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığını kazanacağından ve İYİ Parti’nin Meclis’te önemli bir sayıda temsil edileceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. İYİ Parti’nin yönettiği Türkiye’de ve Sayın Meral Akşener cumhurbaşkanı olduğunda ilk işimiz mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı anayasal devleti inşa etmek olacaktır. Tek adam rejiminin anayasası yerine milletle birlikte yapacağımız anayasada hakim ve savcılarımıza şerefli görevlerini şerefle yapmalarını sağlayacağız.” diye konuştu.
Avukat Sevin Çağlayan, seçim güvenliği için şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirterek şunları kaydetti: “Parti olarak sandıklara yönelik tam hâkimiyet kuracağız. Bunun için kurulmuş “İyi Seçim Merkezi” tüm il ve ilçe teşkilatlarımızda seçim ve sandık işleri konusunda özel olarak eğitim vermeye başlamıştır. Sandık başlarında 400 bin yetişmiş sandık müşahidimiz görev yapacaktır, ayrıca gönüllülerden oluşan müşahitlerimize de eğitim veriyoruz. Sandık sonuç tutanaklarımızı usulsüzlüklere engel olacak şekilde bizzat takip edeceğiz. Biz öle yite kazanacağız. İyiler kazanır.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!