İYİ Parti parçalanıyor! Toplu istifa depremi

featured

Yerel seçimlere ittifaksız giren İYİ Parti’de istenilen sonuç alınamayınca istifalar peş peşe gelmişti. İYİ Parti yerel seçimin ardından başlayan istifa depremi sürüyor. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin ayrılığından sonra toplu istifa haberi geldi. Şırnak ilçe örgütünde de peşi sıra ayrılıklar geldi.

İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi’nin de aralarında bulunduğu 41 kişi partilerinden istifa etti. Gelişmeyi İlçi, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

AYRILIĞI SOSYAL MEDYADA DUYURDU

X hesabından açıklama yapan İlçi, şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti Şırnak İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Başkanlığını yaptığım İYİ Parti Şırnak İl Yönetiminden ve İYİ Parti Şırnak İl Disiplin Kurulunda olanlardan toplam 41 kişi istifa etmiştir”

MECLİS’TEKİ KOLTUK SAYISI 30’A DÜŞTÜ

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici ve İYİ Parti eski genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem, CHP’ye katılmıştı. İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel ise AK Parti’ye katılmıştı. İYİ Parti’deki istifaların ardından Meclis’teki koltuk sayısı da 30’a düşmüştü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!