Terörle Mücadelede Operasyonlar Devam Ediyor: Yıldırım-8 Savur Operasyonu Başladı

Terörle Mücadelede Operasyonlar Devam Ediyor: Yıldırım-8 Savur Operasyonu Başladı

Mardin’de Yıldırım-8 Savur Operasyonu başladı

Mardin’de bölücü terör örgütüne yönelik Yıldırım 8 Savur operasyonu başlatıldı. Operasyona 1831 personel katılıyor. Terörle mücadele hız kesmeden sürüyor. Yıldırım Operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Mardin ve kırsalında “Yıldırım 8 Savur Operasyonu” başlatıldı.
Operasyonda, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde, Mardin-Diyarbakır-Batman İl Jandarma Komutanlıkları’nda görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan bin 831 personel ile 122 operasyonel tim görev alıyor.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım (1-2-3-4-5-6-7) operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 38 terörist etkisiz hale getirildi, 63 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ankara merkezli 17 ilde PKK operasyonu
Öte yandan, Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK/KCK’nın Mezopotamia Hackers isimli internet korsanları deşifre edildi. Örgüt üyelerinin 411 kamu kurumu ve 14 bin 271 tüzel kişiye ait internet sitesine yetkisiz erişim gerçekleştirerek PKK propagandası yaptığı belirlendi. Teröristlerin örgüt adına maddi talepte bulunduğu da tespit edildi. 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara Terörle Mücadele ekipleri 17 ilde operasyon başlattı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!