Siirt’te Yıldırım-11 Harekol Operasyonu başlatıldı

118 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığınca, Siirt’te 1003 personelin katılımıyla Yıldırım-11 Harekol Operasyonu başlatıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığınca “Yıldırım-11 Harekol Operasyonu”nun başlatıldığı belirtildi.

Operasyonda, Van İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 56 operasyonel timdeki 1003 personelin görev aldığı kaydedildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım (1-2-3-4-5-6-7-8-9-10) Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 54 terörist etkisiz hale getirildi, 24 işbirlikçi yakalandı, 112 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, “Yıldırım” operasyonlarının, halkın desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla sürdüğüne değinildi.

Öte yandan, Van’ın Çatak ilçesi kırsalında Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.
Yıldırım-10 Norduz Operasyonu Van’ın Çatak ilçesi kırsalında devam ediyor. Operasyon kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nca hava destekli operasyon düzenlendi.

Operasyonun ardından bölgede yürütülen arama/tarama faaliyetleri sırasında Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. JÖH’ler 3 teröristi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

Bölgede operasyon sürüyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!