Fırat Kalkanı bölgesinde 2 terörist gözaltına alındı

Fırat Kalkanı bölgesinde 2 terörist gözaltına alındı

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK/YPG’li teröristin gözaltına alındığını duyurdu.
Terörle mücadele sınır ötesinde başarıyla sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre terör örgütü PKK/YPG’nin huzur ve güven ortamını bozmaya dönük terör faaliyetleri bir kez daha önlendi. Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK/YPG’li terörist gözaltına alındı.

Öte yandan, DEAŞ başta olmak üzere dini istismar eden terör örgütlerine yönelik yılbaşından bugüne kadar ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda 180 terörist etkisiz hale getirildi, gözaltına alınan 1207 şüpheliden 278’i tutuklandı.

Türkiye, PKK/KCK ve sol terör örgütleri ile silahlı terör örgütü FETÖ/PDY ve başta DEAŞ olmak üzere dini istismar eden diğer terör örgütlerine yönelik eş zamanlı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

TRT’nin aktardığı habere göre, 1 Ocak-7 Ağustos tarihlerinde polis ve jandarma ekiplerince, DEAŞ başta olmak üzere dini istismar eden terör örgütlerine yönelik 667 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan büyük bölümü DEAŞ mensubu 1207 şüpheliden 278’i tutuklandı. Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu 123’ü sağ ele geçirilen, 57’si teslim olan 180 terörist etkisiz hale getirildi.

Örgüte ait çok sayıda doküman, silah ve mühimmata el konuldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!