Zonguldak’ın Efsane Ülkücüsü Osman Çakrak’ı Kaybettik

Zonguldak’ın Efsane Ülkücüsü Osman Çakrak’ı Kaybettik

Zonguldak’ta 12 Eylül 1980 öncesi Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan, eski milli boksör, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,  Zonguldak Kıyı Emniyeti Müdürlüğü görevlerinde de bulunan 65 yaşındaki Osman Çakrak, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede Covid-19’a yenilerek yaşamını yitirdi.

İstanbul’da Kıyı Emniyeti Müdürlüğü görevlerinden sonra emekli olan ve Balıkesir’e yerleşen Osman Çakrak yaklaşık bir hafta önce Covid-19’a yakalanarak İzmir’de tedavi altına alınmıştı. Bu akşam saatlerinde Osman Çakrak’ın ölüm haberi Zonguldak’a şok etkisi yarattı. Osman Çakrak’ın cenazesi yarın yaşadığı İzmir’de ikindi namazına müteakip toprağa verilecek.

Haberniz olarak Osman Çakrak’a Allahtan rahmet, başta eşi Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve MDK üyesi Denizay Çakrak olmak üzere kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

OSMAN ÇAKRAK KİMDİR?

1955 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlkokulu Gelik E.K.İ özel ilkokulunda okudum. Ortaokulu ve liseyi Kilimlide tamamladı. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünü bitirdi. 1980’de Beden Eğitimi öğretmenliğine başladı. Zonguldak’ta 27 Mayıs ortaokulu, Çelikel Lisesi ve Anadolu Lisesinde Beden Eğitimi öğretmenliği ve Baş Müdür Yardımcılığı yaptı. 1991 yılında Zonguldak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak göreve başladı. 1996 Mayıs ayında Bartın’da Gençlik Spor İl Müdürü oldu. 21 Mayıs 1998 Bartın’da meydana gelen sel felaketinde kurtardığım insanlar daha sonra yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Milli Olimpiyat Komitesinin Fair-Play (Altın Kalpli İnsan) beratını ve ödülü aldı. 1999-2000 yılları arasında Gençlik Spor Genel Müdürlüğünde APK uzmanı olarak kızak görevde kaldı. Üçlü koalisyon döneminde partimin de içinde bulunduğu Hükümet döneminde 2000 Kasım ayında Zonguldak Kıyı Emniyeti İşletme Müdürlüğü görevine getirildi. 2004 yılında AKP Hükümeti Ülkenin 9 kıyı şehrinde kurulan bu müdürlükleri siyasi olarak kapattı. İstanbul’da bulunan Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne Genel Müdür emrinde müdür (kızak görev) alındı. Görevlendirme adı altında Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde limanlarda çok dolaştırıldı. 2008 yılı Şubat ayında meslekte verimliliğinin en üst düzeyde olduğu bir dönemde 26 yıl 6 aylık Devlet Memuru iken emekliye ayrılmak zorunda kaldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!