YSK, İYİ Parti’nin Gezici şikayetini karara bağladı!

İYİ Parti, Gezici Araştırma Şirketi tarafından 9 ilde yapılan araştırma ve ankette, “gerçek dışı belirleme ve tespitler ile İYİ Parti’nin HDP’yle işbirliği varmış gibi gösterilerek, yurttaşın oyunu etkileyecek şekilde algı oluşturulmak istendiği, bu algıyla İYİ Parti’nin saygınlığını rencide edecek bir tutum ve davranış sergilendiğini” belirterek, YSK’ye başvurmuş, anket şirketinin propaganda kurallarına uymaması nedeniyle Cumhuriyet başsavcılıkları, RTÜK ve BTK’ye bildirilmesini istemişti.

OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

 YSK, önceki gün yaptığı toplantıda, İYİ Parti’nin başvurusunu ilgili yasa ve önceki kurul kararları doğrultusunda değerlendirerek reddetti.

Oybirliğiyle alınan kararda, İYİ Parti’nin şikâyet konusu ettiği Gezici Araştırma Şirketi’nin anketinin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiğine dair bir bilginin varlığına delalet edecek delillerin bulunmadığı, durumun ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi talebinin reddedildiği kaydedildi.

YSK, SP’nin partilerinin HDP’nin de dahil edildiği Millet İttifakı içinde gösterildiği anketle ilgili başvurusunu da aynı gerekçelerle reddetti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!