WhatsApp’tan başka uygulamalara geçişler başladı

WhatsApp'tan başka uygulamalara geçişler başladı

WhatsApp’ın 8 Şubat’ta yürürlüğe girecek olan yeni gizlilik ilkelerine göre, Facebook ile veri paylaşımına izin isteyecek. Gerekli onayı vermeyecek olan kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacak. Veriler Facebook’un yanında şirketin diğer yan kuruluşlarıyla da paylaşılacak.

Facebook çatısı altına girdikten sonra platformları bir araya getirmeye başlayan ve WhatsApp özelinde çalışmalarını sürdüren sosyal medya devi Facebook, WhatsApp kullanıcılarını kızdıracak yeni bir karara imza attı.

8 ŞUBAT’TA GEÇERLİ OLACAK

WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Şubat 2021’de geçerli olacak gizlilik ilkelerine ilişkin kullanıcılara WhatsApp üzerinden onay vermeleri isteneceği bir bildirim gelecek.

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

DİĞER ŞİRKETLERLE DE PAYLAŞILACAK

Kullanıcılara bir seçenek bırakmayan WhatsApp, büyük bir tepkiye neden oldu. Söz konusu veri paylaşımını “onaylama” seçeneğine yer verilmezken, WhatsApp kullanmak isteyen herkes, bu onayı vermek zorunda kalacak.

WhatsApp’ın internet sitesinde yer alan kullanım şartlarına göre kullanıcılara ait veriler, Facebook’un yanı sıra Facebook tarafından kurulmuş diğer şirketlerle de paylaşılacak.

WHATSAPP HANGİ BİLGİLERİ TOPLAYABİLİYOR?

*Hesap Bilgileri

*Mesajlar

*Bağlantılar

*Durum Bilgisi

*İşlem ve Ödeme Verileri

*Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

*Kullanım ve Kayıt Bilgileri

*Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

*Konum Bilgileri

*Çerezler

*Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler

*Kullanıcı Şikayetleri

*WhatsApp’taki İşletmeler

*Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları

*Üçüncü Taraf Hizmetleri

TELEGRAM VE SİGNAL UYGULAMALARINA GEÇİŞ BAŞLADI

Whatsapp’ın güncellemesine tepki gösteren birçok kullanıcı ise, anlık mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram ve Signal’e geçiş yaptı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!