Unutulmayan Sağlık Bakanı Osman Durmuş vefat etti

Unutulmayan Sağlık Bakanı Osman Durmuş vefat etti

Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yörükbulut, yaptığı yazılı açıklamada Durmuş’un çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“21 Ekim 2020 tarihinde hastanemizin acil servisine getirilen Sayın Osman Durmuş’a gerekli tıbbi değerlendirme sonrası beyin kanaması teşhisi konmuştur. 5 gündür yoğun bakım servisimizde tedavisine devam edilen Sayın Durmuş, 26 Ekim (bugün) saat 23.05’te çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetmiştir.”

 

OSMAN DURMUŞ NEDEN EFSANE SAĞLIK BAKANIYDI?

Koalisyon hükümetinin Sağlık Bakanları arasında yer alan Osman Durmuş, bugün beyin kanaması teşhisi ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Durmuş’un vefatı başta milliyetçi camia olmak üzere Türk siyasetinde de derin üzüntü yarattı.

Durmuş’un vefatının ardından sosyal medyada eski Bakan ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Sevenleri, Durmuş’un bakanlık yaptığı dönemde iki olay ile daha fazla öne çıktığını aktardı.

Durmuş hakkında paylaşımlardan biri de gazeteci Ceyhun Bozkurt’tan geldi. Ceyhun Bozkurt, Durmuş’un öne çıktığı konuları şöyle açıkladı:

Geçen yazdığım ve sonra sildiğim tweeti çok kısa sürede yazmayı istemezdim. Eski Sağlık Bakanımız Osman Durmuş’u Kemal Derviş’e ve Gölcük depreminde Amerikan misyoner gemisine direnişiyle hatırlayacağım. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun… 

ceyhun-002.jpg

Eski Bakan Durmuş hakkında paylaşımda bulunanlardan biri de Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin’den geldi. Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Durmuş ile ilgili şu düşünceleri paylaştı:

Benim gözümde adam gibi adamdır. Dengesiz hareketleri olmamış mıdır, illa olmuştur. Ama şarlatanlara ve organ mafyasına karşı verdiği mücadele unutulmayacak bir milli hizmettir…

Nur içinde yatsın… 

1-20201026232807.jpg2-20201026232807.jpg

 

MERAL AKŞENER’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un vefatı üzerine kendisine ait sosyal medya sayfasından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Akşener, “Memleketimize önemli hizmetleri bulunan eski Sağlık Bakanımız Dr. Osman Durmuş’u kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun…” dedi.

Unutulmayan Sağlık Bakanı Osman Durmuş vefat etti

OSMAN DURMUŞ KİMDİR?

Bir dönemin ünlü simaları arasında yer alan, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti.

Osmana Durmuş’un hayata gözlerini yummasının ardından, Durmuş’un kim olduğu da merak edilmeye başlandı. İşte Osman Durmuş hakkında tüm merak edilenler….

Koalisyon döneminin sağlık bakanları arasında yer alan Osman Durmuş, Mustafa Güven Karahan’ın yerine göreve geldikten sonra 3 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini üstlendi. Daha sonra AKP hükümetinin göreve gelmesi ile birlikte görevini Recep Akdağ’a teslim etti.

MHP'li Osman Durmuş kimdir?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede yaptığı Anatomi ihtisasının ardından Ankara Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi ihtisası da yapmıştır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Doçent olarak çalışmıştır. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası Kurucusu ve Başkanı olarak görev yapmıştır. XXI. ve XXIII. Dönem Kırıkkale Milletvekiliği yapmıştır. Sağlık Bakanlığı görevini icra etmiştir.

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!