Suriyelilere özel hastane!

Suriyelilere özel hastane!

İşadamı İbrahim Alagöz, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında  Avrupa Birliği ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından finans edilen SIHHAT Projesine dikkat çeken Alagöz 29 ilde 178 adet Suriyeli Hastanesi açıldığını belirtiyor. Alagöz’ün paylaşımında yer alan ifadeler şöyle:

Hazır karantina bitmişken, IBAN’a 10 lira daha atalım da, bir kaç tane daha Suriyeli hastanesi yapın..

Avrupa Birliği, geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türkiye’de daimi kalması için Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde pek çok projeyi finanse etmeye devam ediyor. SIHHAT adı verilen ve özünde bir sağlık koordinasyon projesi olarak görünse de Suriyelilere hizmet veriyor.

SIHHAT Projesi’nin bir kısmı AB tarafından finanse edilirken, Sağlık Bakanlığı kaynakları da bu projede sonuna kadar kullanılıyor. Bugüne kadar 29 il 178 adet Suriyeli Hastanesi açıldı. Adına her ne kadar göçmen sağlığı merkezi denilse de Suriyeli dışında hasta kabul edilmiyor.

sihhatproject.org sitesinde; “31.03.2020 tarihi itibariyle aralarında Suriyelilerin de olduğu 708 doktor 966 hemşire/ebe 11 psikolog 11 sosyal çalışmacı 13 teknisyen Türkçe ve Arapça bilen 1.144 hasta yönlendirme rehberi ve 407 destek personeli istihdam edilmiştir” deniyor

Yine Sağlık Bakanlığına ait sihhatproject.org sitesinde; “Suriyelilerin sağlık okur-yazarlığının artırılması amacıyla 20.000.000 adet broşür 500.000 adet poster basımı yapılarak Göçmen Sağlığı Merkezlerinde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüklerine dağıtılmıştır” deniliyor.

Türk milletinin kaynakları, bir süre sonra ülkelerine geri dönmeleri zorunlu olan Suriyeliler için umarsızca heba edilmeye devam ediyor. Ne AB, ne de başka bir emperyalist gücün Türkiye’nin demografik yapısını bozmasına izin vermeyeceğiz. #SuriyelilerSuriyeye dönecek…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!