Özdağ İran’ı böyle uyarmıştı: Türklerle oynama!

Özdağ İran'ı böyle uyarmıştı: Türklerle oynama!

İran’ın kuzeyinde milyonlarca Azerbaycan Türkü’nün yaşadığı Tebriz ve Erdebil şehirlerinde, Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesini geri almak için harekat başlatan Azerbaycan’a destek yürüyüşleri düzenlendi. Binlerce insanın katıldığı gösterilerde, “Ya Karabağ ya ölüm”, “Haykırıyorum ben Türküm” sloganları atıldı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı karşı saldırı başarıyla devam ederken, Azerbaycan’a destek yürüyüşleri sürüyor. İran’ın iki büyük Türk şehri olan Tebriz ve Erdebil’de Azerbaycan’a destek vermek için geniş katılımlı yürüyüşler düzenlendi.

İHA’nın aktardığı habere göre Tebriz şehir merkezinde bir araya gelen göstericiler, “Karabağ bizimdir, bizim olacak”, “Ya Karabağ ya ölüm” ve “Haykırıyorum, haykırıyorum ben Türküm” sloganları atarak, Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın yanında olduklarını ilan ettiler.

Göstericiler ayrıca, ellerinde Azerbaycan bayrağı taşırken, Ermenistan bayrağını ise ateşe verdiler. Gösterilere İran polisinin müdahale ettiği görüldü. Eyleme katılanlar daha sonra olaysız biçimde dağıldı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ uyarmıştı

Geçtiğimiz hafta Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulunan Özdağ, İran’ın Ermenistan’a müttefik olarak göründüğünü ve bu durumun İran’ın Güney Azerbaycan eyaletinde infiale neden olduğu vurgulamıştı. Özdağ şu ifadeleri kullanmıştı:

“İran’ın kuzeyinde Ermenistan’ın müttefik olarak gördüğünü ve Azerbaycan’ın güçlenmesini engellemek için bir araç olarak Ermenistan’ı kullandığını değerlendirdiğini ifade etmiştim. Tabii Azerbaycan halkı bunun farkında ve böyle zor zamanlarda İran’ın Erivan’a yardım etmesi haklı olarak Azerbaycan halkında infiale neden oluyor.

Bu infial Güney Azerbaycan’da da çok açık bir şekilde algılanıyor ve burada yaşayan nüfus kuzey Azerbaycan nüfusundan çok daha fazla ve orada da Türklük bilinci son derece yüksek 100.000’lerin bir araya gelerek “ne mutlu Türküm” diye bağırdıklarını biliyoruz. Şimdi tebriz sokakları da güney Azerbaycan sokakları caddeleri de Tahran’ın bu politikalarından rahatsız. Onun için biraz önceki konuşmamda Tahran’ın bu Ermenistana bu seferki desteğinin biraz daha ileriye gitmesi durumunda ateşle oynayacaklarını İran’da sokakların karışabileceğini Güney Azerbaycan üzerinden.

“Çok dikkatli olmaları lazım”

Bakın Tahran’ın yarısı Türkçe konuşuyor ve böyle bir vatan savaşı sırasında İranlı yöneticilerin alacağı bir yanlış karar Ermenistan yanında bu şekilde açık bulunmaları içerde kontrol edemeyecekleri tepkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Çok dikkatli olmaları lazım.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!