Meral Akşener: “Seçmen 31 Mart’ta kulak çekecek”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de kendisini takip eden gazetecilerle bir araya geldi. Sohbet sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, "Anket yaptırıyor musunuz" şeklinde soruya, "24 Haziran seçimlerinde bize oy veren seçmen yerinde duruyor. En sadık seçmenin bizde olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalara göre 5 milyon seçmenin yüzde 87'si hâlâ İYİ Parti'ye oy vereceğini belirtiyor. Bizim bir özelliğimiz de bütün sosyal gruplardan oy alabiliyor olmamız" diye cevap verdi. CHP ile yapılan iş birliğinin hakkaniyetli olduğunu aktaran Akşener, ilçeler üzerinde görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Akşener, şöyle devam etti: "Kayseri, Konya, Gaziantep gibi şehirleri çok önemsiyorum. Çünkü dikkat ederseniz Selçuklu coğrafyasına serpiştirilmiş yerler. Daha farklı bir yol, yöntem izlenecek. Bu tür görüşmeler çok kolay değildir. Sonuç itibarıyla çok hakkaniyetli oldu. Şimdi 21 büyükşehrin ilçelerle ilgili olan bölümü tartışılıyor. Bazı illerle ilgili de şöyle bir durum var; CHP'de olan iller var. O illerle ilgili olarak yani 'ne yapalım?' sorusunu muhataplarımız getirdi. Dolayısıyla onun karşılığında bizim güçlü olduğumuz iller var. Ona göre güç birliği konuşuluyor."

"CHP ile birlikte miting yapacak mısınız" sorusuna Akşener, "Daha oralara gelemedik. Ben miting yapmayı düşünmüyorum. Ama gideceğim esnafları ziyaret edeceğim. Şehirlere gideceğim. Yerelde çeşitli işbirlikleri yapıyor adaylar. Etnik gruplarla, siyasi görüşlerle, mezhep aidiyetleriyle. AK Partili 'Bu seçimde sana oy vereceğim' diyor belki. Liderler gittiği zaman ne konuşuyor, politika… Biz orayı biçip geliyoruz. O adayı çok zor duruma sokuyorsunuz. Esnaf gezeceğim, yerel basını, STK'ları ziyaret edeceğim. Ev ziyaretleri yapacağım. Belediye başkanı adayıyla bu şekilde gezeceğim" cevabını verdi. Anavatan Partisi'nin 1989 yılında yerel seçimlerde yaşadığı hezimeti hatırlatarak, "Seçmen 1989'da olduğu gibi 31 Mart'ta bir kulak çekme yapacak. Bunu AK Parti seçmeni yapacak. Çok şey değişir" dedi.

Seçmenin sandıkta hile yapıldığı ve sonuçların değişmiyor gerekçesi ile sandığa gitmeyeceğini yorumlarına yönelik Akşener, "Sonuç niye değişmesin. Referandumda niye değişti? Referandumda hepimiz farklı farklı çalıştık. Sonuç itibariyle İstanbul'dan Ankara'dan hayır çıktı. 17 büyükşehirden 'hayır' çıktı. Bütün illerin merkez ilçelerinde de 'hayır'a yüksek oylar çıktı. Referandum esnasında yolda şey değiştirildi, orada değiştirmeye tavır konulamadı. Sürekli hilenin hurdanın söylenmesini doğru bulmuyorum. 25 yıldır bu ülkede ben aktif politika yapıyorum. Sandık başındaki müşahidiniz sizi temsil eden kişi orayı boş bırakırsa, sandıklar açıldığında boş olursa olur. Hileler orada olur. Bilgisayar üzerinde hile nasıl olacak?" ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞIN ASIL DERDİ EKONOMİ'

Yerel seçimler öncesi sınır ötesi operasyon hazırlıkları ve gerilen dil konusundaki soru üzerine İYİ Parti lideri Akşener, "Operasyonlar vs'ler denendi. Vatandaşın ferasetini bir kenara atmayın. Şu anda ben seçmende bir şey görüyorum, 'eeeeehhh' diyor artık. AK Partiye oy verende de bunu görüyorum" diye konuştu. Vatandaşın asıl derdinin ekonomi olduğunu aktaran Akşener, şözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye otobüslerinde gösterilen kartlarda her gün en az 10 kişinin bilet parası olmuyor. İnsanlar otobüs kartlarına 5 lira yükleme yapamıyor. Şimdi seçim olduğu için şoförler 'geç' diyor. İnsanların derdi başka. Seçmen yoruldu bende yoruldum şahıs olarak yoruldum. Evlere gelen elektrik doğalgaz faturalarına bakın. Her gün 4 bin kişi asgari ücretle çalışan işten çıkarılıyor. O kadar büyük firmalar işten çıkarıyor ki. Tayyip beyin bunun farkında olduğunu düşünüyorum. Bilinen yöntemleriyle iş yapıyor şu anda. Ama tutmaz."

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kurma hazırlıklarını tamamladığı iddialarına yönelik ise Akşener, "Seçime giderken böyle bir parti kurulmaz diye düşünüyorum. Genellikle siyasi çalışmaların özelliği seçim sonrasını görmektir. Yani 31 Mart akşamı çıkan sonuçlar itirazları doğurur. Bütün siyasi partiler açısından söylüyorum. Siyaset gerekçesiz olamıyor. Dolayısıyla İYİ Parti'nin kuruluşuna bakın 'hadi canım istedi parti kurduk' demekle olmuyor. Bir büyük mücadeleyi veriyorsunuz, gerekçen olması gerekiyor. Ben Sayın Gül'ü uzun zamandır tanır, sayar ve saygı duyarım. Sayın Gül çapındaki bir siyasetçi bugün onu yapmaz. 31 Mart akşamı belirler" dedi.

'KATAKULLİYİ ENGELLEYECEK VİCDAN DEVREYE GİRECEK'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın ziyaretine ilişkin ise Akşener, şunları kaydetti: "Ben, Mansur Bey ile Ankara'nın alınacağına inanıyorum. Bizatihi Sayın Kılıçdaroğlu şahittir ki Ankara için hiç bir dayatmam olmadı. Ama görebildiğim kadarıyla bir yol yürünmesi gerekti. Sayın Yavaş'ın CHP'ye üye olduğunu bilmiyordum. Ankara'nın kazanılmasıyla iktidarın gideceği yok, hale yola girilir, kibir ortadan kalkar. Seçmeni unuttular, seçmen odaklı politika, siyaset oluşur. Birbirimizle siyasi cenahta konuşabilir hale geliriz. Mesela Fırat'ın doğusu deniyor. IŞİD mi ne için gidiyoruz belli değil. Bir kere bu işin yolu yordamı ve sınırları belli olması gerekiyor. Meclis kararıyla bu işin olması gerekiyor. Meclis'te milletvekillerinin kapalı oturumda bilgilendirilmesi gerekiyor ama yarın bunu yaparlar. Ama bunun odağı seçmen olur. 600 milletvekili var, katkıda bulunurlar."

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin adaylık için çok istekli olmadığını söyleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Özhaseki, televizyon programında çok önemli bir cümle sarf etmiş. Sayın Erdoğan'a Ankara adaylığı için 'Bu bir emir mi' diye sorduğunu ifade ediyor. Kendisinin de adaylığı çok istediğini görmedim. Ben politikaya büyükşehir belediye başkan adaylığıyla başladım. İnanmış olması çok başka bir yere taşır. Mansur Bey inanıyor. Gene son derece basit bir şey ama Ankaralılık diye bir kavram var. O devreye girecek. Bir de bir vicdan var. Mansur Beyin kendisine de söyledim. Mansur beyin kaybının katakulli ile olduğuna inanıyor vatandaş. Şimdi kritik bir sayıda bırakmaz. Katakulliyi engelleyecek bir vicdan devreye girecek. Mansur Beyin gerçekten kazanacağına inanıyorum. CHP'nin adayıdır ama sandık konusunda biz de destek olacağız. Ankara'da yüzde 12 oyumuz var. Elimizden geleni yapacağız. Buna sandık güvenliği dahil. Orada hassas olacağız."

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun şansının yüksek olduğunu söyleyen Akşener, İmamoğlu'nun sadece belediye başkanlığı yapmaya gayret eden insan profili çizdiğini, aynı zamanda genç olmasının avantajına olduğunu dile getirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!