Meral Akşener Meclis grubuna seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sizin Türkçülük yapma hakkınız var ama benim Kürt vatandaşımızın Kürtçülük yapmak hakkı doğar" sözlerine çok sert tepki göstererek, "Şehit Fırat Çakıroğlu ile onun katilini bir tutamazsın tutturmayız" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Akşener, 2019 bütçe planlamasında tasarrufun yatırımlardan yapılmasını eleştirdi. Aynı bütçe programında Erdoğan'ın maaşına yüzde 26 zam öngörüldüğüne dikkat çeken Akşener, "Kendi maaşına yaptığın zam kadar emekliye, çalışana da zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun. Sanma ki unutacağız, bu işin peşini bırakacağız. Hatırlatmaya devam edeceğiz. Bakalım milletin adamı mısın, yoksa kendine mi Müslümansın?" şeklinde konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BİZİM KİTABIMIZDA HARAMLA GURUR DUYMAK YOKTUR"

"Gün olur ölmeyi emredersin Mustafa Kemal gibi. Gün olur karda secde edersin. Gün olur şehrin ortasında kurşun yersin. Gün olur Sarıkamış’ta elin tetikte ölmeyi beklersin.

21. yüzyılda askerimizin donarak şehit olması yüreklerimizi dağlıyor. YPG/PKK’lı teröristler Amerikan ve Suudi dolarlarıyla ısınırken. Uçaklarınız Saraylarınız varken Mehmedimiz’i soğuktan koruyamıyorsanız yansın bizim davamız derim.

Dün rantiyecilerin ekibi şantiyede milletin evlatları da 1. Meclis’teydi. Bizim 3. Havalimanı gibi projelere itirazımız yok. Bu projeler hakkıyla yapıldığı takdirde destekliyoruz ama her aşa haram katma hastalığını yine açıkça görüyoruz. Bu inşaat benzerlerinden çok daha pahalıya yapıldı. İşin başında şartname değiştirildi. Teminatı milletin parası üzerinden devlet verdi. 3 yıllık ödemeyi de 25 sonraya ertelediler. Sonra da Cumhuriyetin gurur tablosu dediler. Bizim kitabımızda haramla gurur duymak yoktur."

"Geçtiğimiz günlerde EYT’de ilk turda vicdanı ile oy veren tüm vekillere teşekkür ediyorum. Ama ikinci turda yaşananlar ibretliktir. Bir fotoğraf vardı kararını değiştiren vekillerin mahcubiyeti yüzlerinden okunuyordu. Bunu vekillerimize yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Geçen de söylemiştim benden gelecek bir telefon ve vicdanınız arasında kalırsanız hiç tereddüt etmeden vicdanınızı seçin.

Milletimizin yararına bir öneri hangi partiden gelirse gelsin İYİ Parti destek verecek. Çünkü bizler kişisel kaprislerimiz için değil milletimiz için çalışacağız."

“TASARRUF YATIRIMDAN YAPILIYOR”

"Suçu başkalarına atsa da hepimiz biliyoruz ki suçlu kendileri. Önce dış güçler dedi sonra inkar etti. Dün Anıtkabir’de suçu yine dış güçlere attı. Kasayı boşalttı, yedek depoyu bile boşalttı.

Millet elektrik, doğalgaz parasını düşünüyor. Cep yanıyor, cüzdan yanıyor ne yapacaksın sen onu söyle. Karakoç’un da dediği gibi ‘Yoktan da vardan da öte bir var vardır.’ Erdoğan gizlemeye çalışsa da tablo ortada. Satışlar durdu, konkordatolar patladı. Şirketler işçi çıkararak ayakta durmaya çalışıyor. Çiftçinin mahsulü para etmiyor, maaşlar eridi gitti.

İktidar tasarrufa gideceğini açıkladı. Bütçeye bakıldığında en büyük tasarruf yatırımdan yapılıyor. Saraya harcayalım yatırımdan tasarruf yapalım. Sanılıyor ki devlet kemer sıkacak vatandaş harcamaya devam edecek kriz hafif sıyrıklarla atlatılacak. Ama durum hiç de öyle değil. Biz üzerimize düşeni yapıp uyarmış olalım günahı McKinsey’e kulak verenlerin boynuna olsun."

“KENDİNE YAPTIĞIN ZAM KADAR EMEKLİ VE ÇALIŞANA DA YAPMAZSAN…”

"Görüyoruz ki Sayın Erdoğan’da geçim sıkıntısı çekiyor. Bunu maaşına yaptığı yüzde 26 zamdan görüyoruz. Maaşı 74 bin TL’ye çıkıyor. Hem de devletin güya tasarruf yaptığı bir zamanda. Uçağa, Saray’a, kendi maaşına zam yapmaya para buluyorsunuz. O halde buyurun milletimize de bulun. Kendi maaşına yaptığın zam kadar emekliye, çalışana da zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun. Sanma ki unutacağız, bu işin peşini bırakacağız. Hatırlatmaya devam edeceğiz. Bakalım milletin adamı mısın, yoksa kendine mi Müslümansın?"

“ELİMİZDEKİ 2’YE 2 DAHA KATIP MİLLETİMİZE SUNACAĞIZ”

"Ekonomi Saraydaki bir oyuncak değildir. Herkes cebine gireni biliyor. Sen sarayda günde 2 trilyon harcarken vatandaşa “tasarruf yap” diyemezsin. Bir gün semt pazarına git, yüzünü kapatarak yere düşen meyveyi sebzeyi seçmeye çalışan anneyi gör.

Rant ofisine dönüşen belediyeleri ellerinden aldığımızda milletimiz görecek. Bunlar 2 aldığının birini cebine atıyorsa biz elimizdeki 2’ye 2 daha katıp milletimize sunacağız. Biz belediyeleri aldığımızda diyecekler ki “keşke iktidarda da İYİ Parti olsa.”

Şatafatın, saltanatın adını itibar koydular. Sokaklar kan ağlıyorken siz gülüyorsanız itibar yapamazsınız. İtibarın adı belli talimatla papazı, petro dolarlar için Suudi katillerin ellerini kollarını sallayarak gitmesine izin vermeyecektiniz. Kaşıkçı cinayeti bizzat Suudi yönetimin talimatıyla yapılmıştır. Bu cinayet için Türkiye bilerek seçilmiştir. Çünkü biliyorlar ki bu iş başka ülkede olsa hemen yakalar, konuştururlar. Bunlar sana hakaret ediyor anlamıyor musun?"

“ŞEHİT FIRAT ÇAKIROĞLU İLE KATİLİNİ BİR TUTAMAZSIN, TUTTURMAYIZ”

"Çalışana zam yapalım diyoruz ‘yük olur’ diyor. Vatandaşa enflasyon desteği diyoruz ‘yük olur’ diyor. EYT teklifi veriyoruz ‘yük olur’ diyor. Devletin de milletin de sırtındaki en ağır yük sensin, sizsiniz. Sıkışınca ‘Milliyiz’ derler ama bunların derdi Türk’lerdir. Andımız meselesi de budur. İki üç yıl millilik pozu verip atı alıp Üsküdar'ı geçtiler. Sonra da çıkıp Türkçülükle PKK aynıdır dediler. Dilleri öyle şişmiş ki borazan medya bir haftadır Türkçülüğe kin kusuyor. Aziz milletim bu günleri unutma.

Milliyetçiliği PKK ile bir tutmak ihanettir. Sınırları zorlama haddini aşma. Şehit Fırat Çakıroğlu ile onun katilini bir tutamazsın tutturmayız. Ama el hak sözlerinde katıldığım bir nokta var. Dedi ki “Ben milliyetçi değilim” biliyorduk zaten doğru söz ne denir? Biz senin cemaziyel evvelini de biliriz. Sen devleti topyekun FETÖ’ye teslim ettin. Bu millet FETÖ’ye teslim ettiğin devleti sokaktan topladı. Sen PKK ile masaya oturdun aziz şehitlerimiz bu devleti hendeklerden çıkardı getirdi."

"Onun dili dönmüyor diye “Türk’üm” demekten vazgeçmeyeceğiz. Onların hesabı başka diye biz bu vatanın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Mısır’dan dört parmak ithal etti. Rabia diyemiyorum çünkü o İsrail’de o Rabia’yı masaya bırakıp geldi."

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!