Mehmetçik’ten tokat yiyen PKK Kerkük’te Türkmen Şehitliğine Saldırdı

Mehmetçik’ten tokat yiyen PKK Kerkük’te Türkmen Şehitliğine Saldırdı

TSK’nın Pençe-Kartal Operasyonu’nda büyük kayıp veren PKK dün gece Kerkük’te bulunan “Türkmen Şehitleri Mezarlığı’na saldırdı. Mezarlık girişinde Türkmeneli ve Irak bayraklarını yakan teröristler bu bayrakların yerine PKK paçavrası astılar. Sinsice Kerkük’ün bazı mahallelerine askıtları PKK paçavraları aynı gece Türkmen gençleri tarafından indirilerek, yerlerine Türkmen bayrakları asıldı.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi de Kerkük’tebu olaydan önce  yapmış olduğu açıklamada PKK’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki teröristlere ait hedeflere yönelik düzenlediği Pençe-Kartal Operasyonu’ndan sonra büro ve teşkilatlarına saldırmakla tehdit ettiğini belirtmişti.

Türkmenlerin siyasi kurum ve kuruluşlarına yönelik bu tür tehditlerin endişe verici olduğunu ifade eden Salihi, bunların tüm Türkmenlere yöneltildiği anlamına geldiğini kaydetmişti.

Konuyla ilgili olarak Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği Teşkilat sorumlusu Avukat Firas Ağaoğlu’ndan aldığımız bilgi şu şekilde:

“Pençe-Kartal operasyonu başlar başlamaz, terör örgütü PKK tarafından Irak Türkmenlerine karşı bizzat Irak Türkmen Cephesi’ne, bir sürü tehditler yağmaya başlatıldı. Bu gibi tehditler bizleri ne korkutup ne de azmimizi durduramaz ve bir an önce PKK’nin yok olmasının kararlılığındayız.

Dün gece Kerkük’ün muhtelif bölgelerinde, köprülere PKK/YPG paçavraları asıldı ve Türkmenlerin simgesi olan Türkmen mezarlığının tabelasını kırıp Irak ve Türkmen bayrağını yırttılar.

Aslında PKK/YPG sıkıştığını görmekteyiz ve bu gibi eylemler neticesinde Türkiye’ye mesaj iletmek istedikleri açıkca bellidir. Bu operasyon neticesinde bizler her zaman Türkiye’nin yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Bu gibi eylemler, tehditler yeni değil sürekli bu gibi olaylarla Türkmenleri korkutmaya çalıştıkları açıkca ortadadır. Hiçbir zaman baş eğmedik teslimiyet göstermedik. Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanımız Erşat Salihi defalarca bu olaylara karşı meydan okumuş ve okumaya devam etmektedir. Bir an önce Pençe-Kaplan operasyonunun başarıyla tamamlanıp hem Türkiye’yi hem de Türkmenlindeki tehditleri ortadan kaldırılmasını tüm kalbimizle istiyoruz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!