MEB’den öğrencilere namaz dayatması

Çok sayıda velinin tepki ile karşıladığı uygulamanın amacı, “Milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek” olarak açıklandı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre: 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2018 yılındaki “Mevlid-i Nebi” haftasına tema olarak belirlediği “Peygamberimiz ve Gençlik” konusu çerçevesinde yürütülecek projeler, “Gençliğe Değer” başlığında toplandı. İlki geçen yıl düzenlenen ve velilerin tepkisiyle birçok ilde rafa kaldırılan “Sabah Namazı Buluşmaları” projesi bu kez de Çorlu’da hayata geçirildi. Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı göndererek okullarda her perşembe günü yakın camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlenmesi için “gereğinin yapılmasını” istedi. 

2018-2019 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Müftülüğün yazısını alan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, vakit kaybetmeden harekete geçti. Yazının kendilerine ulaştığı tarihten iki gün sonra okulları bilgilendiren müdürlük, projenin geçen yıl da düzenlendiğini anımsatarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında da devam edileceğini bildirdi.

Okullara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip, devletini ve milletini seven bir birey olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilçemize bağlı ortaokul öğrencileri ile okullara yakın camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlenmişti.

2018-2019 eğitim öğretim yılında da ekli listede belirtilen ilçemiz ortaokulları ile sabah namazı buluşmaları gerçekleştirilecek olup, ilgili yazı ve ekleri ilişikte gönderilmiştir.”

iŞTE O YAZI:

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!