Kıbrıs Türkiye’ye ilhak mı olacak

Kıbrıs Türkiye'ye ilhak mı olacak

Aydınlık gazetesi yazarı, eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, “Toros, Soros’u yener” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ufuk Söylemez bugünkü yazısında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ele aldı. Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin Kıbrıs halkı için önemli bir gelişme olduğunu savunan Söylemez, Kıbrıs’ın geleceği için de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Söylemez, “İki devletli çözüm mümkün olmadığı takdirde, KKTC’deki soydaşlarımızın gönüllü desteği ile, Anavatan Türkiye’ye ‘ilhak için’ derhal kampanya başlatılmalıdır” dedi.

Ufuk Söylemez’in yazısı şöyle:

“Türkiye’nin uluslararası ilişkiler alanında önde gelen yüz akı isimlerinden, Prof. Dr. Sn. Hasan Ünal pazar akşamı sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.

O paylaşımında, ‘KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın ‘…Toros -kod adlı kurucusuydu’ diye yazmıştı Sn. Ünal.

Pazar günü KKTC’de yapılan ikinci tur seçimlerin sonucunda, Sn. Ersin Tatar, Mustafa Akıncı’yı geride bırakarak, KKTC’nin beşinci Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

Sn. Tatar’ın seçilmesi büyük bir sevinç ve mutluluk oldu bizler için.

Sadece Sn. Tatar’ı değil, onu seçerek, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı ve Milli Kahramanımız rahmetli Rauf Denktaş’ın da milli duruş ve Ulusal çıkar yolunu da tekrar seçti Kıbrıs Türk halkı.

Böylece, geçmişte ‘yes be annemci’ koronun liderliğini yapan, hiç de layık olmadığı ve yakışmadığı halde, Rauf Denktaş gibi kurucu milli liderin koltuğuna oturmuş olan, M. Akıncı’nın da kendi ifadesiyle siyasi hayatı bitmiş oldu…

Kısacası Toros, bir kez daha Soros’u başarısızlığa uğrattı. Kutlu olsun!

***

Şimdi sırada, Kıbrıs’ta çözüm süreci adı altında, artık yılan hikayesine dönen, çözümsüzlüğün yıllardır süren sözde müzakere sürecine artık bir son verilmesi var.

Ardından da, Sn. Ersin Tatar’ın liderliğinde ve Türkiye’nin tam desteği ile, KKTC isminin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilmesi gerekiyor.

‘Kuzey-Güney Kıbrıs ve Müzakere’ lafları, Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin uluslararası çapta tanınmasının önündeki en büyük engel çünkü.

8 Eylül 2020 tarihinde yine bu köşemizde yazdığımız gibi ‘…bundan sonraki çözüm parametresinin sadece iki bağımsız/egemen devlet olduğu ilan edilerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adı, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilmelidir. Türkiye’nin KKTC’ye, su götürmüş olması son derecede yerindedir. Elektrik ve inşası muhtemel olan doğalgaz boru hatlarının da mutlaka Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerinden geçirilmesine özen gösterilmelidir…’

Böylece, Milli Kahramanımız rahmetli Rauf Denktaş’ın da dileği gerçekleşmiş olacaktır.

İki devletli çözüm mümkün olmadığı takdirde, KKTC’deki soydaşlarımızın gönüllü desteği ile, Anavatan Türkiye’ye ‘ilhak için’ derhal kampanya başlatılmalıdır.

Eş zamanlı olarak Türkiye de bu kampanyaya ‘iltihak’ kararı alarak katılmalıdır. Böylece sorun da çözüm arayışları da son bulur.

Evet, iki devletli Kıbrıs adasında, bağımsız bir Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacak, bunu takiben dost ve kardeş Azerbaycan ve Pakistan başta olmak üzere, tanınma süreci başlayacaktır. Bunun mümkün olmaması halinde, ‘ilhak ve iltihak’ en tabii ve kalıcı nihai çözüm olacaktır.

Alkışlar ve tebrikler Sn. Ersin Tatar’a ve Kıbrıslı soydaşlarımıza…”

Kaynak: Odatv.com

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!