Kavga Sosyal Medyaya Taşındı “Oylarımızla Cevap Vereceğiz-Fosforlu Meral”

Kavga Sosyal Medyaya Taşındı “Oylarımızla Cevap Vereceğiz-Fosforlu Meral”

MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamalarının ardından tartışma sosyal medyaya yansıdı MHP’li ve İyi partili taraflar #OylarımızlaCevapVereceğiz ve #FosforluMeral etiketleriyle karşılıklı atışmaya tutuldular.

Olay

İYİ Parti Lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında, “Twitter fenomeni küçük ortak” benzetmesi yaptığı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik çağrılarını yorumlamış: “Twitter fenomeni küçük ortak, tatava yapmayı bıraksın, ‘Yapacağım, her an yapabilirim, birazdan yapıyorum’ diye ağzına sakız ettiği, malum kapatma başvurusunu, ne zaman yapacakmış? Onu söylesin.” Demiş ve şöyle devam etmişti…

“Merak ediyorlarmış, İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış? Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net.”

MHP’den Akşener’e Yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaparak, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e şöyle karşılık verdi:

“Akşener kelebek rüyasından ve evden kaçan kız triplerinden uyandığında görecektir ki MHP, Türkiye gerçeklerinin tam merkezindedir. MHP; ekonomiden dış politikaya, hukuktan millî güvenliğe, adaletten toplumsal barışa kadar Türkiye’nin mevcut sorunlarına çözüm üretmek için gece gündüz çalışan bir partidir.”

Yalçın,  Akşener’in ülke gerçeklerinden ve siyasetin dinamiklerinden uzak bir ‘hayal aleminde uyuduğunu’  iddia ederek;  “Uyandırılmak istenince fazlasıyla agresif ve haşin bir tutum takınmaktadır” dedi.

Akşener’i ‘İYİ Parti Müdiresi’ olarak nitelendiren Yalçın, “Sırf politika kavgasında üste çıkmak ve ön almak için İP (İYİ Parti) Müdiresinin diline doladığı kelimelere ve takındığı mağrur üsluba bir bakın; ne ağzına, ne de kalıbına yakışmaktadır. Diyerek sözlerine son verdi.

Böylece sosyal medya ile başlayan kavga sosyal medyaya taşınmış oldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!