DOLAR 13,71940.4%
EURO 15,56840.18%
STERLIN 18,2262-0.32%
ALTIN 786,210,93
BIST 1.910,411,61%
BITCOIN 6761553,92%
Ankara

PARÇALI BULUTLU

15 22

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır? 18 Ekim MasterChef 2021 Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır? 18 Ekim MasterChef 2021 Kadınbudu Köfte Tarifi

ABONE OL
19 Ekim 2021 11:11
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır? 18 Ekim MasterChef 2021 Kadınbudu Köfte Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Kadınbudu Köfte hazırlamak için yarıştı. MasterChef izleyenleri tarafından araştırılan yemek tarifleri arasında yerini aldı. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte Kadınbudu köfte tarifi ile malzemeleri…

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen lezzetler arasında yer almasının yanı sıra Türk mutfağının da vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte sıcak, ana yemek de, soğuk meze olarak da servis edilebiliyor. Diğer köftelerden farklı olarak malzemeleri arasında pirinç de yer alıyor.

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

½ su bardağı haşlanmış pirinç

1,5 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı kimyon

½ su bardağı un

Köfteleri kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta (çırpılmış)

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin.

Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.

Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun.

Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 30 dakika buzdolabında bekletin.

Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.

Şekil verilmiş köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.

Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.