İYİ Partili Yokuş’tan Kamuda Çalışan Memurlara Bayram İkramiyesi Kanun Teklifi

İYİ Partili Yokuş’tan Kamuda Çalışan Memurlara Bayram İkramiyesi Kanun Teklifi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Memurlara bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin aynı zamanda da emeklilere verilen bayram ikramiyelerin 1500 TL çıkarılarak,  tüketici fiyatları endeksi artışı oranına göre her yıl artırılması yönünde kanun teklifini Meclis Başkanlığına verdi. Yokuş kanun teklifine ilişkin yaptığı açıklamada;

“Sosyal devlet, devlettin vatandaşlarının toplumsal ve ekonomik varlıklarını iyileştirmek için vatandaşlarına olanaklar sunmaktadır. Sosyal devlette; vatandaşların fırsat eşitliği, gelir dağılımı ve asgari yaşam şartlarını sağlayarak sorumluluk üstlenmesi sosyal devletin önceliğidir.

“11.05.2018 tarihinde yapılan düzenlemeyle birlikte Bayram ikramiyesi, sosyal devlet ilkesi çerçevesinde emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen bir ödeme şekli haline gelmiştir. 5510 Sayılı Kanuna ek madde eklenerek “Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.” Hükmü ile sadece emekli olan vatandaşlarımız yararlanacağı şekilde geçici değil kalıcı olarak kanunlaşmıştır. Bu kanuna göre de her yıl iki bayram öncesinden emekli vatandaşlarımız 1.000 TL bayram ikramiyesi almaya devam edeceklerdir.”

 

KAMUDA ÇALIŞAN MEMURLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMELİŞDİR

“Sosyal devlet anlayışında, vatandaşların fırsat eşitliği ilkesine göre çalışan memurlarımıza da bayram ikramiyesi düzenlenmesi gerekmektedir. Kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim memurlardır. Bu durum adalete hakkaniyete uygun değildir. Anayasamızın da özünü teşkil eden eşitlik ve adalet ilkeleri ile çelişmekte ve kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin artarak devam etmesine neden olmaktadır. Bu nedenle kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilmesi bir zorunluluktur.

 

BAYRAM İKRAMİYELERİ ENFLASYONA GÖRE AYARLANMALIDIR

“Yapılacak olan yeni düzenleme ile emekli vatandaşlarımızla birlikte çalışan memurlarımıza da bayram ikramiyesi sağlanmalıdır. Bununla birlikte emekliler için halihazırda düzenlenmiş olan kanunda bayram ikramiyesinin miktarı sabit kalmıştır. Memur ve emeklilerin gelir ve gider adaletsizliği de aşikardır. Bu düzenlemeye göre de enflasyon oranı ile birlikte bayram ikramiyesinin değerini kaybetmeden ödenmesi esas olmalıdır.

 

MEMURLARA VE EMEKLİLERE 1.500 TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Bu kanun teklimiz ile memurların da “Bayram İkramiyesi” alması, kamu görevlilerinin yıldan yıla eriyen alım gücünü bayramlar vesilesi ile bir nebze olsun yükseltilmesini sağlayacak, çalışma barışına ve adaletin tecelli etmesine de katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte “memurların ve emeklilerin ekonomik sorunlarına bir nebze çözüm üretilmesi amacıyla, Ramazan ve Kurban bayramlarında 1.500 TL ikramiye verilmesi ve tüketici fiyatları endeksi artışı oranına göre her yıl artırılması öngörülmektedir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!