İYİ Partili Ümit Özdağ’dan zehir zemberek sözler: “Eşek gibi biliyorlar”

İşte madde madde Ümit Özdağ çıkışının nedenleri!

Harp uzmanı Dr. Selim Erdoğan’ın Kurtuluş Savaşı’nı inkar edenlere gösterdiği tepkiye İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan destek geldi.

Askeri Yerbilimleri ve harp uzmanı Dr. Selim Erdoğan, “Aslında İstiklal Harbi olmadı” şeklinde yorumda bulunanlara tepki gösterdi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Bugünlerde “İstiklâl Harbi aslında olmadı, hepsi kurgu” diyen ve bu konuda gayet kibarca soru sorarak yaklaşan, sonra da “yok, ikna olmuyorum, aklıma yatmıyor” diye mevzuyu uzatan bir güruh türedi. Gösterdikleri kanıtlardan biri şu meşhur fotoğraflar Haymana merkezde Ağustos ayında gündüz sıcaklığı 30° nin üstündeyken, gece 10° – 15° arasındadır. Bu değer Mangal Dağı, Türbetepe, Yıldız Dağı, Zafertepe gibi yüksekliklerde daha da düşer. Kısaca, Polatlı ve Haymana’da, tepelerde gündüz/gece sıcaklık farkı 20°den fazladır. Teğmen Asaf günlüğünde 30 Ağustos 1921 gecesi donmamak için birbirlerine sarılıp yattıklarını anlatır. Durum bu kadar açıkken hâlâ fotograflarda 10 Eylül sabahı paşaların paltolu oluşunu sorgulamak insan aklıyla alay etmektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!