İYİ Parti’li Fahrettin Yokuş projeleriyle geliyor

Yaklaşık 2.5 aydır, Konya’nın ilçe ve köylerini gezerek seçim çalışmalarını sürdüren Yokuş, Konya için 28 ayrı proje hazırlattı. İYİ Parti’nin iktidara gelmesi halinde, projelerini başarıyla hayata geçireceklerini ifade etti.

İşte Fahrettin Yokuş'un Konya'nın sorunları hakkındaki tespitleri ve çözüm önerileri:
 
KONYA'NIN EN TEMEL SORUNU SU KAYNAKLARININ YETERSİZLİĞİDİR
 
Tarım kenti olarak bilinen Konya'mızın, en önemli sorunu, yetersiz su kaynaklarıdır. Her geçen yıl Konya kuraklaşmaktadır. Bu nedenle sulu tarım alanları azalmaktadır.

Konya'da Metrekare'ye düşen yıllık yağış miktarı, Dünya ortalamasının sadece 1/3 i kadardır. Türkiye genelinde metrekareye düşen yıllık yağış miktarının yarısı ise (1/2) kadardır. Konya ovasının, yıllık su ihtiyacı 15 Milyar m3' tür.

Konya 'ya yıllık yağışlarla düşen, Beyşehir gölü ve mavi tünel ile sağlanan toplam Su Miktarı 7 milyar tondur.

Konya ovasının yıllık asgari 8 milyar ton suya ihtiyaç vardır.

FIRAT HAVZASINDAN SU TAKVİYESİ YAPILMALIDIR

Konya'nın, Tarımda hayatiyet bulabilmesi ve mevcut tarım üretimini en az 3'e veya 5 e katlayabilmesi için, Fırat ırmağından, yılda 8 milyar ton su aktarımına ihtiyaç vardır. Bilindiği gibi, Fırat su havzamızın yıllık su miktarı 55 milyar m3 'tür.
Bu suyun bir kısmı, GAP bölgemizi sulama ihtiyacını karşılamaktadır. Bir kısmı ise uluslararası anlaşmalar gereği komşu ülkelere verilmektedir. Tüketim fazlası 20 milyar ton suyun, 8 milyar tonluk kısmı, Konya'mızın sulu tarımda kullanacağı, su ihtiyacını karşılayacaktır.

Fırat ırmağından, döşenecek boru hattı ile Konya havzasının ihtiyacı olan suyun getirilmesi halinde; Köy ve kasabalardan şehir merkezlerine göç duracak, hatta şehir merkezlerinden köy ve kasabalar geri dönüş (köye dönüş) başlayacaktır.

İYİ Parti’nin İktidara gelmesi ile birlikte Fırat Irmağı'ndan, Konya ovasının ihtiyacı olan Su'yun kısa bir sürede getirilmesi sağlayacağız. Ayrıca, Tarım ve Hayvancılıkta, İYİ Parti'nin vaat ettiği teşviklerin de hayata geçirilmesiyle Konya'mız tekrar Tarım Kenti haline gelecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!