İYİ Parti’den Davutoğlu’na sert tepki!

Danıştay 8. Dairesinin Andımız kararına tepki gösteren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ümit Özdağ ve Aytun Çıray çok sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından "Andımız uygulaması, 1930’lu yılların otoriter zihniyetinin bir ürünüdür. Vesayetçi sistem ve zihniyetle yürütülen mücadele çerçevesinde, 2013 yılında pedagojiye aykırı bulunularak kaldırılmıştır." diyen Ahmet Davutoğlu, şu şekilde devam etti:

"Danıştay’ın yetkisini aşarak yerindelik denetimi yapması, zihniyet ve biçim itibariyle vesayetçi sistemin yansımasıdır. Türkiye’nin çetin mücadeleler sonucunda elde ettiği demokratik kazanımlar hassasiyetle korunmalı, milletimizin enerjisi ayrıştırıcı tartışmalarla harcanmamalıdır."

"Son dönemde yargı süreçlerinde yaşanan gelişmeler, demokratik hukuk devletinde kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.Devletimiz ve demokrasimiz kritik bir yeniden tanzim sürecinden geçerken devlet adamlarımıza, aydınlarımıza, sivil topluma düşen öncelikli görev, kuvvetler ayrılığının sağlıklı bir şekilde nasıl hayata geçirileceği konusunu ön yargılardan uzak ve ortak akıl arayışıyla ele almaktır."

davutoglu-001.jpg

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Davutoğlu'nun bu açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "Davutoğlu tarihe Türkiye'nin demografik yapısını tahrip edip iç savaş şartları hazırlayan kişi olarak geçecek. Damat Ferit bile onun kadar zarar vermedi. Türk olmakla ilgili sorunu kibirle birleşip tahrip edici oldu. Ve  Erdoğana karşı çıkamayacak kadar korkak" ifadelerini kullandı.

ozdagg-001.jpg

"Eski Başbakan olmanız sebebiyle devlet terbiyem cevabımı sınırlıyor" diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da "Siz istifaya davet edildiğinizde demokrasi adına sizi savunduk, siz sustunuz. Bir çok yanlışa sessizdiniz. Söz konusu andımız olunca milleti unutup yine ümmetçi damarınız ağır bastı. Ayıptır!" sözleriyle Davutoğlu'na yüklendi.

aytun-ciray-001.jpgc

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!