İYİ Parti̇ Genel Başkan Yardımcısına Sosyal Medyada Büyük Tepki

İYİ Parti̇ Genel Başkan Yardımcısına Sosyal Medyada Büyük Tepki

İYİ Parti içerisinde bir süredir devam eden tartışmalar, kamuoyunda İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın gündeme taşıdığı FETÖ tartışmalarıyla yankı bulsa da bu gerginlik aslında daha eskiye dayanıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen 2. Olağan Kongre sonrasında “üstü çizilecekler” listesinin ortaya çıkması, hatta parti organlarına aday bile olmayanların bu listede yer alması kamuoyundan ve partililerden ciddi tepki toplamıştı. Kongre sonrasında İYİ Parti Genel Merkezinin bu duruma müdahale edeceği yönündeki beklentinin karşılık bulmadığı, bu eleştirilere maruz kalan isimlerin ilan edilen yeni Başkanlık Divanı listesinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı gibi makamlarda devam etmesiyle anlaşılmıştı.

Öte yandan kuruluş aşamasında yer almayan veya elle tutulu ölçüde bir siyasi tecrübesi bulunmayan kişilerin son derece önemli görevlere getirilmesi de kafalarda soru işareti yaratmıştı. Bu durum her ne kadar son süreçte İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu üzerinde yoğunlaşıyor gibi görünse de, Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Bahadır Erdem’e yönelik de sosyal medyada yoğun eleştiriler gerçekleştirildi.

Bahadır Erdem’in geçmiş yıllarda atmış olduğu tweetlerin paylaşılmasıyla sosyal medyada kamuoyunda birtakım tepkiler meydana geldi. Örneğin Erdem’in Haziran 2012’de atmış olduğu “Eger yaratilmak istenen manzara buysa Turkiyenin vay haline Umalim ki Fethullah Hoca cagri yapanlardan daha ongorulu ve akilli davransin” tweeti, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e sesleniş biçimi ile bu şahıstan öngörü ve akıl bekleme temennisi içerdiği için eleştirildi.

İYİ Parti̇ Genel Başkan Yardımcısına Sosyal Medyada Büyük Tepki

Tepkilerden anlaşıldığı kadarıyla Erdem’in üslubu sadece bu tweetle de sınırlı değil. Yine aynı dönemde atmış olduğu bir başka tweette Erdem, “Fethullah Hoca dondugunde Havaalanina karsilamaya gidenlerin araba kuyruklari Izmitten Edirneden baslar Humeyninin Irana donusu hic kalir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti̇ Genel Başkan Yardımcısına Sosyal Medyada Büyük Tepki

Bahadır Erdem’in FETÖ’nün devletin kritik kurumlarını ele geçirip kumpaslar kurduğu dönemde, böylesi dikkatsiz ve özensiz bir üslup tercih etmiş olması İYİ Parti Genel Merkezinin tercihleri açısından mevcut tartışmaları da alevlendirdi. ABD’de eşcinsel evliliğe onay verilmesinden ve kişilerin özgürlüğünün devlet ve hukuk tarafından kutsanmasından duyduğu mutluluğu atmış olduğu bir tweette belirten Bahadır Erdem’in aynı dönemde hukuku katleden FETÖ’ye yönelik takındığı üslupta görünmüyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!