İşte Burhan Kuzu’nun o uyuşturucu baronuyla görüntüleri

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi tahliye ettirdiği iddia edilen eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun Zindaşti'yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. İddialarla ilgili "Şahsı asla tanımam ve olayla da hiçbir ilgim yoktur" açıklaması yapan Burhan Kuzu, fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Zindaşti ile yemek yediğini kabul etti.

FATİH ALTAYLI GÜNDEME GETİRDİ

Gazeteci Fatih Altaylı konuyla ilgili kaleme aldığı yazıda hâkimin "İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli arayarak bu şahsın tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde ve baskıda bulundu" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Altaylı, eski milletvekili için "Hani her kabine değişikliği öncesi 'Bu kez bakan olur' denilip de bir türlü olamayan bir milletvekili var ya" ifadelerini kullanarak Kuzu'yu işaret etti. Altaylı'ya yanıt veren Burhan Kuzu, "Ben ne o İranlıyı tanırım ne de o hâkimle görüşmem oldu. Hele hele duygusallık dediğin para işleri benim asla yapmayacağım işler. Bu bilgiyi kim verdi size bilmem" dedi. Altaylı'nın gündeme getirmesiyle ortaya çıkan Burhan Kuzu ve Zindaşti ilişkisini kanıtlayan görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde Burhan Kuzu, Zindaşti ve beraberindeki 3 kişinin birlikte bir lokantada yemek yedikleri görülüyor. Zindaşti'nin kızı ve şoförünün öldürülmesine ilişkin yargılaması süren ve Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Orhan Ünğan ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına "yargıya müdahale ettiği" gerekçesiyle Kuzu ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında 3 kez "adli kontrol ile tahliye" kararı verdiğini belirten Ünğan, "Tahliye kararları Burhan Kuzu'nun baskıları ve telkinleri neticesinde her defasında kaldınlmıştır" ifadelerine yer verdi.

KUZU: MANŞETTEN VERİN, BEN RAHATSIZ OLMAM
 
Fotoğraflar ile ilgili Cumhuriyet’e açıklamada bulunan Burhan Kuzu, Zindaşti ile görüştüğünü kabul etti. "Evet doğrudur, doğrudur çok büyütüyorsunuz yazın manşetten verin, ben rahatsız olmam" diyen Burhan Kuzu şöyle konuştu: "Şu anlamda söylüyorum. Ben olayı anlatayım. Bu adam 7 sene önce bana geldi. 7 sene… 2011 veya 2014… Partiden birileri getirdi 'hocam bu adam İranlı iş yapacakmış'. E olur. 'Peki ne yapacakmış?' Bir yemek yedik. O fotoğraf o yemeğin fotoğrafı. Ne istediğini sordum 'benim annem Hakkârili yarı Türk sayılırım. Vatandaşlık almak istiyorum. Yardımcı olsanız' dedi. Ben 'oluruz' dedim. Yatırım yapacak bir adama o zaman milletvekiliydim niye yardımcı olmayayım. Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti. Ben de genel müdürü aradım yardımcı olmalarını istedim. Müdür bir ay sonra bana döndü, 'hocam bu adamın sıkıntıları falan var' dedi bana. Ben de sıkıntı varsa kalsın dedim. Hâlâ da vatandaş değil. Yıllar sonra adamın davası çıkmış. Bir daha da görmedim adamı, ilk ve son görüşümdü. Neticede o dönem bu adamın davası yoktu. Bu fotoğrafın hiçbir anlamı yok yazsan ne olacak yazmasan ne olacak." 
 
“ÇOK İSTİYORSANIZ VERİN AMA YANLIŞ YAPMIŞ OLURSUNUZ”
 
Kuzu, Fatih Altaylı'ya yaptığı “Ben ne o İranlıyı tanırım ne de…" açıklamasını sorulduğunda ise "Fatih Altaylı yazıyı yazdı ben de cevap verdim. Tanımıyorum dedim. Arkasından aşağıya yazmış vatandaşlıkla alakalı' bir şey deyince bu adam o adam olduğunu o zaman öğrendim. O zaman bilmiyordum onun olduğunu. Gazetelerde görünce ha bu adam o adammış dedim. Zerre kadar yalanım yok. Haberini yapacaksanız bunları değerlendirin. Cumhuriyet gazetesinin bu manada notu da iyi olmaz. Doğru değil çünkü. Millet zannedecek ki Zindaşti ile beraber. Benim ilgim de yok alakam da. Klasik bir haber bir önemi yok. Çok istiyorsanız verin ama yanlış yapmış olursunuz. Bizim hakkımızı da gözetin… Cumhuriyet gibi bir gazeteye hakikaten yazık olur. Bizi de lekelemiş olur durduk yere" yanıtını verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!