Halk ilgi gösterdikçe İYİ Parti’ye baskı artıyor

Türkiye seçimlere hazırlanırken, halktan büyük destek gören İYİ Parti'ye de saldırılar ve engellemeler sürüyor. Televizyon kanalları, İYİ Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in on binlerce vatandaşın katıldığı mitinglerini ekranlara taşımayarak, karartma yapıyor.

Diğer yandan güvenlik gereçleriyle İYİ Parti mitinglerine yönelik engelleme girişimlerinde bulunuluyor. Bunun son örneği Gaziantep'te yaşandı. Akşener'in konvoyunun önü çöp kamyonlarıyla kesildi. Yine birçok kentte İYİ Parti toplantıları için salon izni verilmedi.

İYİ Parti'nin seçim stantları da devamlı saldırı altında. Son saldırı İstanbul'un Pendik ilçesinde gerçekleşti. Pendik Çarşı'daki İYİ Parti standına saldırdılar.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, Teşkilat Başkanı Samet Reis ve Pendik İlçe Başkanı Gökhan Gündağ, yaptıkları ortak açıklamayla saldırıyı kınadı ve şunları söyledi: "Standımızı gece yarısı bu hale getiren AKP Gençlik Kolları'nı kınıyoruz. Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur. İYİ Parti'nin milletten gördüğü ilgiden rahatsız olanların istedikleri gerginlik ortamına meydan vermeyeceğiz. Bizden istenen galeyana gelmemiz. Bunu yapmayacağız. Çünkü milletimiz için sorumluluk taşıyoruz. Bu saldırılar, gelecekte yapanlar ve yaptıranların utanç vesikası olarak kalacak. Yıkılan standımızı yeniden kurarız ancak, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bayrağımızı da yere atmışlar. İşte bu bizi kahrediyor. Bunu yapanlar yerli de olamaz milli de olamaz."

Bursa merkez Yıldırım ilçesi Emirsultan Meydanı'ndaki İYİ Parti seçim standı da, 1 Haziran akşamı saldırıya uğramıştı. 3 Haziran'da da Bursa Emir Sultan Camii yanındaki İYİ Parti standı, sahur vakti saldırıya uğramıştı.

Seçim standında sahur ikramında bulunan İYİ Parti'lilere taş ve sopalarla yapılan saldırıda 6 kişi yaralanmıştı. Polis saldırgan grubu havaya ateş açarak durdurmuştu. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı yaptığı açıklamada, "İki gündür İYİ Parti standına ve arkadaşlarımıza yapılan saldırılar doğrudan AKP'nin yan kuruluşu durumundaki 'İlk Oy Hareketi' platformu mensuplarınca gerçekleştirilmiştir. Ne yazık ki emniyet tedbir almıyor, müdahale etmiyor" demişti.

6 Mayıs'ta ise İYİ Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı'nın, Bağcılar Meydanı'nda seçim çalışmaları yürüten standı bıçaklı saldırıya uğramış, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!