Göreve başlamadan ataması iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan atama kararnamesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra, görevine başlayacak okul müdürüne de tebliği yapılması için proje okuluna resmi yazı ile dahi bildirilmiş; ancak bu noktada kim ya da kimler devereye girdiyse, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okuluna kadar ulaştırdığı kararname iptal edilmiş.

Proje okuluna atanacak olan ve atama kararnamesi çıkmış olan okul müdürünün Türk Eğitim Sen üyesi olduğu bilgisine ulaştık. Bu olay karşısında Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan isyan etti, sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

1) İstanbul Sarıyer’de bir proje okulunun müdürlüğü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ün teklifi doğrultusunda MEB tarafından çıkarılan ve İlçe MEM'e tebliği dahi yapılan kararname İPTAL edildi. Sebep? Çünkü EŞ YÖNETİM onaylamamış(!)

2)Vay efendim;nasıl bir sözde sendikanın ve o sendikanın tazyiki altındaki bir siyasi partinin ilçe teşkilatının onayı olmadan DEVLETİN OKULUNA müdür atarsınız! Bunlar, @Istanbul_ILMEM ve @tcmeb in tasarrufunu gaspeden bu cüreti nereden buluyorlar çok merak ediyorum. @ziyaselcuk

Bu açıklamalar sonrasında, gözler MEB yetkililerine çevrildi.

Kamuoyunun merak ettiği soruları soruyoruz:

Proje Okullarına Okul Müdürü atama iradesi Milli Eğitim Bakanlığı'nda mıdır, değil midir? Değilse kimdedir?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın da isyanına sebep olan "Eş YÖNETİM" kimdir, "DEVLETİN OKULUNA" devlet tarafından atanan müdür kararnamesi neden ve nasıl iptal edilmiştir?

İşte O Atama Kararnamesi ve İptali:

kamudan.com'a ulaşan bilgilere göre, eğitim camiası bu konu ile çalkalanmaya başladı.

Yaşananlar ile ilgili eğitim camiasının merak ettiği sorular:

– Kısa bir süre önce görevden alınan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sarıyer İlçesindeki proje okuluna ilçe müdürü tarafından teklif edilen okul müdürü için, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz'a "Müdür bey, o arkadaşı teklif etme, onun İYİ Partili olduğunu söylüyorlar" demiş midir?

– İlçe Müdürü, Ömer Faruk Yelkenci'ye "Öyle bir şey yok, ben kefilim, o tür söylemleri de yakınımdakilerden kimlerin yaptığını biliyorum ama aslı yok" demiş midir?

– Bu süreçte, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir şube müdürünün masasındaki not kağıdına, proje okuluna teklif edilecek olan okul müdürü için adı-soyadı ve "İYİ Partilidir denilecek" yazısı kim tarafından ve neden yazılmıştır?

– Sarıyer ilçesindeki diğer proje okulu için, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz'ın teklif ettiği okul müdürü değil de kim atanmıştır? İlçe Müdürünün teklif etmediği biri ise kim teklif etmiştir?

– İlçe Milli Eğitim Müdürünün teklif ettiği ve sözkonusu iki proje okulundan birine atama kararnamesi çıkan okul müdürü, kararnamesi çıktığı halde ilçe müdürü göreve neden başlatamamıştır?

– İlçe Müdürünün teklif etmediği ve diğer proje okuluna atanan okul müdürü, girdiği okul müdürlüğü mülakatlarında barajın altında not almış mıdır, sonradan notu yükseltilmiş midir? Yükseltildi ise neden ve kim tarafından yükseltilmiştir?

– Mülakatta düşük puan alan ve daha sonra notu yükseltilen şahıs, kısa bir süre önce Sarıyer'de bir okula müdür olarak zaten atanmışken, yine aynı kişi diğer proje okuluna ilçe müdürü teklif etmediği halde müdür olarak neden atanmıştır?

– Bu okul müdürünün daha önce Sarıyer'de yine bir başka okulun müdürü iken, defalarca soruşturma geçirdiği, öğretmenlerin sürekli şikayet ettikleri bir idareci olduğu halde soruşturmalarda sürekli korunduğu, ayrıca bir soruşturma sonucunda idarecilik görevi üzerinden alındığı halde sonradan yine bu cezanın da iptal edildiği doğru mudur?

Başarıları ile anılan ve iki proje okulundan birine teklif edilen, kararnamesi çıkan, okul müdürünün kararnamesi iptal edilirken; eğitim camiası tarafından yukarıdaki soruların muhatabı olan kişi nasıl oluyor da diğer proje okuluna müdür oluyor?

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda sürekli liyakat vurgusu yapmaktayken, liyakat yerine bu şekilde çeşitli ilişkilerle ülkemizin gözde proje okullarına yönetici atamaları olmaya devam edecekse eğitim nasıl düzelecek?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve özellikle sık sık eğitim çalışanlarının yanında olduğunu açıklayan Bakan Ziya Selçuk, konu ile ilgili nasıl bir yol izleyecek, merak konusu.

"Bakan değil gören olacağım" diyen Sayın Ziya Selçuk, bu durumu görecek mi, yoksa görmezden mi gelecek?

Bu sorular cevap bulacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Bakan Ziya Selçuk ile yeşermeye başlayan umutlar, umarız eskiden kalma alışkanlıklara devam eden bu ve benzeri atamalar ya da uygulamalar ile solmaz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!