Feyzioğlu’ndan açıklama: Bilmiyordum!

Feyzioğlu'ndan açıklama: Bilmiyordum!

AKP’nin Avukatlık Kanunu ve baroların yapısına yönelik değişiklik hazırlığına karşı çıkan baro başkanları Ankara’ya yürürken sert polis müdahalesine maruz kaldı.

Başkanlar darp edilirken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Anıtkabir’den bir fotoğraf paylaştı.

Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane – Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun Erzurum, Kahramanmaraş baro başkanlarının bulunduğu fotoğraf, Savunma Yürüyüşü’nde bulunan başkanların tepkisini çekti.

Fotoğrafta yer alan Sivas Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir, “Ben herhangi bir paylaşımda bulunmaması adına uyardım. Fakat kendi takdiridir” açıklamasında bulundu.

Bugün başkanların bulunduğu alan giden Feyzioğlu da tepki ile karşılandı.

Konu hakkında gazeteci Cüneyt Özdemir’e açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Feyzioğlu, “avukatların itilip kakıldığını bilmediğini” öne sürerken “İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil” dedi.

Feyzioğlu, avukatların yaklaşık 30 saatlik direnişinin ardından yürümesine izin verilmesini şöyle yorumladı:

Hepsi başımın üstüne, onlara tek söz söylenemez. Çünkü çok zor şartlarda sabahı ettiler ve temel hakları ihlal edildi. Silahsız saldırısız yürüyüş hakkı temel haktır.

“48 saattir uyumadım”

“Ben 48 saattir ayaktayım, hiç uyumadım. Dün gece Barolar Birliği’nde sabah 5’e kadar telefon görüşmeleri yapıyordum” diyen Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Meclis başkanına hem şahsen gittim hem de en az dört kez aramışımdır. Saat 4.5-5. Çözüldü deniyor çözülmüyor. Soğuk yağmur yağıyor. Battaniye göndermek istiyorsunuz, içeri sokmakta sorun yaşıyorsunuz. Soktuk bir şekilde. Bir taraftan İbrahim Kalın’a mesaj atıyorum. Kiev’deymiş. Sayın Süleyman Soylu, ‘sabah 9.30 gibi çözüyoruz. Bana birazcık vakit. Kaymakamların bir yemin töreni var. biter bitmez nasıl çözüleceğine dair sizi arayacağım’ dedi.

TBB Başkanı, Instagram’da paylaştığı fotoğraf hakkında şunları söyledi:

Biz onların itilip kakıldığını bilmiyorduk. Biz arabalara bindiğimizde itiş kakışı öğrendik. Kabul edilemez bir şey. Bunların hepsi çok üzücü bir şey. Ben şunu soruyorum: Ne kazandık? Kanunu ben çıkarmıyorum. Bazı arkadaşların hedefinde ben varım, anlıyorum. Şu anda bizim çok yakın bir sorunumuz var o sorun da ben değiliz. Çoklu baro.

İstifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığı görüşünü dile getiren TBB Başkanı ayrıca “Konu benimle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!