Erdoğan’dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e: Bedelini ödeyecekler

Muhalif sanatçılar için önceki gün “Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye’nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir” diyen Erdoğan’ın gündeminde bugün de sanatçılar vardı. Açıklamaları nedeniyle isim vermeden Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’i hedef alan Erdoğan “Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, 5 yıl önceki Gezi Parkı eylemlerine de bir kez daha değinen Erdoğan, “Gezi Parkı’ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa zannettiler, Hollanda zannettiler. Yanıldılar. Biz 15 Temmuz’da da nasıl yanıldıklarını kendilerine gösterdik. Polisimize kurşun sıktılar, caddeleri, iş yerlerini, insanlarımızın vergileriyle alınan o belediye otobüslerini yaktılar, yıktılar. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı milliyetperver? Bunların arkasında duranları siz nasıl savunuyorsunuz? Sen ana muhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar” açıklamasında bulundu.

AKPINAR VE GEZEN NE DEMİŞTİ?

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programına, Müjdat Gezen’le birlikte konuk olan Metin Akpınar, darbelere ve kutuplaşmaya karşı demokrasinin önemine vurgu yaparak, şunları söylemişti: “Kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek, kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her türlü faşizm olur. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler…”

Müjdat Gezen ise “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” dediği için hükümete yakın medya organlarının hedefi haline gelmişti.

‘DERME ÇATMA ADAYLAR ÇIKARDILAR’

Öte yandan Erdoğan dün ayrıca Arnavutköy’de toplu açılış töreni mitingi düzenledi. Erdoğan, buradaki konuşmasında ağırlıklı olarak CHP’yi eleştirerek, şunları söyledi:

“Bir ülke veya bir şehir en kötü nasıl yönetilir diye görmek istiyorsanız CHP’nin tarihine bakın. Kendi milletine savaş açmış bir parti var. Son yıllarda derme çatma isimleri, ideolojileriyle zıt adayları milletimizin karşısına çıkarmaya başladılar. Paslı demir yaldızlı boyayla boyamakla altın olmaz. Her seferinde milletimizden silleyi yemelerine rağmen bu arayıştan vazgeçmediler. Lafa gelince demokratlığı kimseye bırakmazlar ama faşizm genlerine işlemiştir. Yerlilikle ve millilikle uyuşmayan ne varsa Bay Kemal’de var. Suriye’de gerek sahada, gerek diplomaside elde ettiğimiz başarıları herkes takdir ediyor bir tek ana muhalefet bir de terör örgütünün güdümündeki parti feryat figan ediyor. Cemal Kaşıkçı olayındaki duruşumuz tebrikle karşılanıyor, bir tek CHP’nin aklına tuhaf sorular geliyor. Ana muhalefet, Türkiye’yi Ortadoğu denkleminin dışına atmak istiyor. 14 seçim AK Parti birinci sırada, sen kaçıncı sıradasın. Batı’da bırakıp koltuğu gidiyorlar, sen yapıştın gitmiyorsun.

‘NETANYAHU SEN YANLIŞ KAPIYA VURDUN’

İsrail Başbakanı Türkiye’ye en alçak ifadelerle saldırdı. Netanyahu denen adam, bizi Kıbrıs’ta işgalci olmakla suçlayan İsrail Başbakanının sanırım dili sürçtü. Kendilerinin Filistin’de işgalci olduklarını, kadınları, çocukları, masum insanları öldürdüğünü söyleyecekti. Netanyahu sen yanlış kapıya vurdun. Erdoğan mazlumların sesidir, sen zalimlerin sesisin. Sen devlet terörü estiriyorsun, siz kadınları, çocukları tekmeleyerek askerinizle, polisinizle sürükleyerek götürüyorsunuz. Netanyahu sen zalimsin. Devlet terörünün başındasın. Bu sadece sana uyuyor.

‘HAKKIMDA ATIP TUTMUŞLAR’

CHP’nin sanatçı, yalaka kılıklı borozanları var. Bunlardan 3’ü CHP’nin resmi yayın organı olan televizyonda benim hakkımda atıp tutmuşlar. Önce ‘Gergedan nesli’ diyerek hakarete başlamışlar. Hızlarını alamayıp işi iç savaş goygoyculuğuna götürmüşler. Milletin iradesine zerre kadar saygıları yok. Kendi istedikleri gibi demokrasi olmazsa belki lideri, yani beni ayaklarından asarlarmış. Hepiniz topunuz cellat olsa ne yazar? Biz şahadete inanmışız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!