Denizli Valisi Atik’in ‘Neden maske takmıyorsun’ diye sorduğu esnaf isyan etti

Denizli Valisi Atik'in 'Neden maske takmıyorsun' diye sorduğu esnaf isyan etti

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, koronavirüs denetimleri sırasında esnafla girdiği diyalogun ve işletmenin kapatılması talimatı vermesinin tepki çekmesi üzerine özür diledi. Valinin neden maske takmadığını sorduğu bir esnaf da ekonomik sıkıntılardan şikayetçi oldu.

Vali Atik, denetimler sırasında maskeye takmayan bir esnafa “Neden maske takmıyorsun” diye sordu. Esnaf da valiye “Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı gününü 15 lirayla kapattık, Çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?” yanıtını verdi.

Vali Atik ayrıca döner satan bir işletmeye gidip ustanın elinde eldiven olmadığını görünce yanına giderek uyarmış, döner ustası da uyarıyı dikkate almayıp döner kesmeye devam etmişti.

Vali Atik de bunun üzerine polis ekiplerine işletme hakkında tutanak tutulup kapatılması talimatını verdi. Vali Atik’in talimatı üzerine iş yeri hakkında tutanak tutuldu.

Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Vali Atik özür dileyip “Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımımım sebebiyle özür dilerim” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!