Davutoğlu’ndan ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması

Davutoğlu'ndan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de Çalar Saat programına konuk oldu.

İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Sözleşmesi’nin başlığı şudur, ‘Kadına karşı şiddetin ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik uluslararası sözleşme’ Esası budur, diğer bütün maddeler buna göre yorumlanır. Bunu bir yönetmelik veya yasa zannediyorlar, bu sadece bir çerçeve metindir.

İstanbul Sözleşmesi bir genel ilkeler rehberidir, onu uygulayacak olan sizsiniz. Bu sözleşmede hiçbir yerde LGBT dahil, Türkiye’yi temel ahlaki meselelerde müeyyide altına sokan bir madde söz konusu değil.”

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın kızının düğününde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile aynı masada oturan Davutoğlu, o anlara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, “Artık Türkiye’de öyle bir durum oluştu ki bazı liderler bazı düğünlere gidiyor, bazı liderler başka bazı düğünlere gidiyor. Cenazelerde de ayrım var. En acısı, son bayramlaşmada da olduğu gibi AK Parti ve MHP bizim bayramlaşma talebimizi bile reddettiler. Bayramlaşma konusunda bile kutuplaşan bir toplum, düğün resmine haklı olarak bir şey yükler. Gönül isterdi ki herkes orada olsa, düğünlerde bütün liderler bir araya gelse, düğünlerde, bayramlaşmalarda bile parçalanmamış olsak…

Bu resme öyle bir anlam yüklenmesin, bunu bir ittifak işareti olarak görmek bahsettiğim yanlış algıdan dolayı ortaya çıkıyor. Türkiye’de siyasetin, ittifakların üzerinden daha çok sular geçeceği kanaatindeyim. Bu liderlerle ve başka liderlerle her zeminde bir araya gelirim ve Türkiye meselelerini konuşmak gerektiğinde herkesle konuşurum. Bir araya gelinemiyorsa, niye bir araya gelinemiyor diye sormak lazım” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!