Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400’lerle alakalı; “Test yapıldı doğrudur, halen yapılıyor. ABD’nin bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Erdoğan, namaz çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Öğle saatlerinde Kısıklı’daki evinden ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı için Hz. Ali Camii’ye geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan namaz sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan açıklamasında, “Test yapıldı doğrudur, halen yapılıyor. ABD’nin bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Biz elimizdeki bu tür imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Bunu da biz kalkıp Amerika’ya soracak değiliz. Biz sadece S-400 değil, bunun dışında birçok hafif orta ağır silahlar… Bunların içerisinde Amerika’dan aldığımız silahlar da var. Bunların da testlerini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yunanistan’ın elinde S300’ler var. Bırakın test etmeyi kullanıyor. Buraya Amerika bir şey söylüyor mu? Burada özellikle Rusya’ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Diğer yandan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan uyarıda, terör saldırısı ihtimali nedeniyle vize hizmetlerinin askıya alındığı belirtildi.

Uyarıda, “ABD’nin Türkiye Misyonu’na İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu başta olmak üzere ülkenin diğer şehirlerinde ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar ulaştı” ifadeleri kullanıldı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!