Çoklu Baro teklifi Meclis Genel Kurulu’nda

Çoklu Baro teklifi Meclis Genel Kurulu'nda

AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği çoklu baro teklifi Genel Kurul’da görüşmeye başlandı. Bugünkü görüşmelerde iki bölüm ve 28 maddeden oluşan teklifin geneli üzerinde konuşmalar yapılması bekleniyor.Baro başkanları Kuğulu’da

Çoklu Baro teklifine karşı çıkan baro başkanları daha önce Meclis kapısında Savunma Nöbeti gerçekleştirmişti. Baro başkanları bu kez Kuğulu Park’ta bekleyişlerini sürdürüyorlar.

TBB başkanı Feyzioğlu’ndan açıklama

Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu TBMM’de Genel Kurul’unda görüşülecek olan Avukatlık Kanununa ilişkin düzenlemeyi izlemek üzere misafir locasından giriş yaptı. Feyzioğlu, Genel Kurul’a girmeden önce açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları şöyle;

“Komisyon çalışmaları devam ederken biliyorsunuz tamamen kendilerinin seçeceği üç baro başkanının gelip konuşma yapması talep edilmişti. Uygun görmediler.Benim düşüncem muhakkak suretle İstanbul, Ankara ve İzmir Baro başkanlarının komisyona katılıp hem kanunun geleli hakkında hem de maddelere geçince konuşma yapmalarıydı.Çünkü Çoklu Baro’ya hepimiz karşıyız ve bu Çoklu Baro doğrudan doğruya İstanbul, Ankara ve İzmir barolarını etkiliyor. Bu üç ilimizin sayın başkanı gelip neden olmaması gerektiğini anlatmalıydı.Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baro olarak Ankara, İzmir ve İstanbul’da ikinci bir baronun kurulmasına izin veren düzenlemeyi doğru bulmuyoruz.Son derece haklıdır arkadaşlarımız. Bizde son derece haklıyız. Yöntemi tartışmamıza gerek yok. Bizim yöntemimiz Meclis’imizle diyalog içinde olmaktır. Cumhurbaşkanlığı ile diyalog halinde olmaktır. (Görüşmeye katılmayan barolara ilişkin) Neden görüşmeyi reddediyoruz? Görüşmeyi reddetmenin sürecin dışında kalmak olduğunu düşünüyorum. Eğer komisyona davet edildiklerinde gelmiş olsalardı teknik konuları söylebilirlerdi.

Hep birlikte sürecin içine dahil olursanız, istediğiniz şey olmuyor belki ama çok istemediğiniz bir şeyde çıkmayabiliyor.Milli iradenin tecelli edeceği Meclis’teyiz. Kendi kanunumuzu da izleyeceğiz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!