Ayasofya’nın kararı Yunan’ın gözünü döndürdü!

Danıştay’ın 1934 Bakanlar Kurulu tarafından alınan, ‘Ayasofya’nın müze şeklinde hizmet vermesine’ ilişkin kararı iptal etmesinin ardından, Ayasofya’nın cami olarak hizmet vermesinin önü açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Danıştay’ın kararından kısa bir süre sonra gerekli işlemleri imzalayarak, Ayasofya’nın Diyanet’e devrini gerçekleştirdi.

“TÜRK MALLARINA AMBARGO UYGULANMALI”

Star Gazetesi’nde yer alan habere göre, Elliniki Lisi partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, İstanbul’daki Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürme kararına misilleme olarak, Türk sınırlarının kapatılması ve malların geçişi için genel bir ambargo uygulanmasını önerdi. Velopoulos, “Hükümet, siyasi partiler ve her Yunan, partimizin parlamentoda uzun zamandır önerdiği somut eylemlere destek vermelidir. Tüm Türk malları ve bunların geçişi için sınırların derhal kapatılması, Türk mal ve hizmetleri genel ambargosu yürürlüğe girmelidir” dedi.

“YUNANLILAR İÇİN DARBEDİR”

Değişim Hareketi partisinin lideri Fofi Gennimata da Cumhurbaşkanlığı kararnamesini hedef aldı. Gennimata, “Ayasofya’nın cami olması tüm Hıristiyanlığa hakarettir. Bu bizim, yani Yunanlılar için bir darbedir. Artık sözle değil yaptırımlarla cevap verilmeli” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!