Avukatlar çoklu baro düzenlemesine karşı Çağlayan Adliyesi’nde toplandı

Avukatlar çoklu baro düzenlemesine karşı Çağlayan Adliyesi'nde toplandı

AKP’nin Meclis’e sunduğu, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek kanun teklifine karşı barolar eylemlerine devam ediyor. Avukatlar, İstanbul Barosu’nun çağrısıyla bugün Çağlayan Adliyesinde bir araya geldi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı.İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da, “GELMEYE MECBURSUNUZ!  Hayatımda ilk kez talimat veriyorum: Yanında bağlı avukat çalıştıran bütün üstadlar, o saatte bağlı çalışan meslektaşlara izin versin” sözleriyle bugün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilecek miting için avukatlara çağrıda bulunmuştu.

ÇAĞLAYAN MEYDANI BARİKATLARLA KAPATILDI

Bugün mitingin düzenleneceği Çağlayan meydanın çevresi barikatlarla kapatıldı. Adliye içine ve çevresine çok sayıda polis konuşlandırıldı.

“KATILANLARIN POLİTİK KİMLİKLERİ ÖNE ÇIKMAMALI”

Miting öncesi Twitter’dan paylaşım yapan Başkan Durakoğlu, “Bugün yapacağımız toplantının talebi “hukuk devleti”dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır.” dedi.

AVUKATLAR TOPLANMAYA BAŞLADI; POLİS GİRİŞLERE İZİN VERMİYOR

Avukatlar Çağyalan Adliyesi’nin önünde toplanmaya başladı. Polislerin, avukatları alana sokmadığı ancak gazetecilerin meydana girişine izin verdiği belirtildi.Avukatlar, ‘Savunma susmadı susmayacak’ ve ‘Feyzioğlu istifa’ ve ‘Barikatı kaldır’ sloganlarıyla alana girmeye başladı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!