Ankara’da PKK/KCK operasyonu: 6-8 Ekim olayları ile ilişkili 82 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara'da PKK/KCK operasyonu: 6-8 Ekim olayları ile ilişkili 82 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 ilde başlattığı PKK/KCK operasyonu ile 6-8 Ekim 2014 tarihinde ülke genelinde başlatılan ve Kobani olayları olarak bilinen sokak eylemleri kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Bu kapsamda PKK/KCK terör örgütünün sözde yöneticileri, örgütün gençlik yapılanması, kadın ve şehir yapılanması ile HDP MYK üyeleri ve eş başkanlarınca sosyal medya ve bazı yayın organları üzerinden, halkın sokağa çıkıp terör eylemleri gerçekleştirmesi yönünde çok sayıda çağrı yapıldığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca 2014/146757 sayı ile soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu tutuklu olarak bulunmakta olup gelinen aşama itibariyle Ankara merkezli 7 ilde, 25 Eylül 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 82 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiştir. Gözaltı kararı verilen isimler arasında Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Altan Tan, Emine Ayna, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!