Akşener, İzmit Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Akşener, İzmit Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreninde Konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediyesi tarafından 27 milyonluk yatırımla satın alınan 75 hizmet aracın tanıtımı ve 10 projenin açılış törenine katıldı. Projelerin açılışlarını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen programa TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İYİ Parti ve CHP milletvekilleri de katıldı.

“İZMİTLİ KIZ ÇOCUKLARININ HAYALİ LEYLA ATAKAN OLMAKTI”

Programda kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Meral Akşener, “Benim gibi yıllar evvel doğmuş İzmitli kızların bir hayali vardı. Okuyan yazan, okuma fırsatı bulan İzmitli kız çocuklarının hayali Leyla Atakan olmaktı. Ben 60 ihtilalinden sonra babası Türkeşçi olmuş, 80 ihtilaline kadar ağabeyi Kocaeli MHP il başkanı olan, babasının ailesi İnönücü, annesinin ailesi Demokrat Partili olan bir ailenin kızıyım. İzmit’te tarih okudum. Doktora tezim, ‘İzmit Şeriye Sicilleri’dir. Siyasi hayatıma da 1994 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile başladım. O adaylık beni bugün karşınıza getirdi İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap ediyorum” dedi.

Evliya Çelebi’nin, “Suyu leziz, havası nefis, insanı muhlis İzmit” diye yazdığını belirten Akşener, “Onun için İzmit en fazla göç alan şehirdir. ‘İzmitli doğulmaz, İzmitli olunur’ denilir. Onun için size ‘İzmit’te mi doğdunuz’ diye sorulmaz, ‘ne kadar süredir İzmit’tesiniz’ diye sorulur. İzmit’e, Türkiye’nin her yerinden, her şehrinden ve her köyünden göç gelir. İzmit’te doğmuş olanlar onları kucaklarlar, ekmeklerini paylaşırlar ve bilirler ki, daha sonra onlar da yeni gelenlere kucak açacaktır. 1999 depreminde bunu bilmemize rağmen, hepimizi şaşırtan bir şey olmuştur. O da depremde vefat eden kardeşlerimizin cenazelerinin, Türkiye’nin her bir köyüne, her bir şehrine, her bir ilçesine gitmiş olmalarıydı. Yani ne demek istiyorum, İzmit, Türkiye’nin bir özetidir” ifadelerine yer verdi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, Millet İttifakı’nın adayı olarak seçildiğine dikkat çeken Akşener, “Ben sayın Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum. Fatma başkanın tercih edilmesi kendisinin ferasetidir. Görüyorum ki, İzmitliler size teşekkür ediyor” yorumunda bulundu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!