Akademik kadro ilanı ortalığı karıştırdı

Akademik kadro ilanı ortalığı karıştırdı

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün açtığı akademik kadro ilanında bulunan bir ayrıntı kişiye özel kadro ilanı tartışmalarına neden oldu. Öğretim üyesi kadrosu için açılan ilanda bulunan ‘Vikinglerin Hıristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak’ şartı büyük tepki çekti.

T-24’ten Elvan Yılmaz’ın haberine göre, Çorum’da bulunan Hitit Üniversitesi’nin ‘Viking’ şartı ortalığı karıştırdı, ‘kişiye özel ilan’ tartışması başlattı.

Hitit Üniversitesi’nin Resmi Gazete’ye verdiği öğretim ilanında, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar için ‘Ortaçağ tarihi bilim dalında doktora yapmış olmak ve Vikinglerin Hıristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak’ şartı koydu.

170520201319295007759.jpg

“KİŞİYE ÖZEL İLAN AÇILIYOR”

Üniversitenin öğretim ilanına koyduğu adayı tanımlayan ‘Vikinglerin Hıristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak’ şartı, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu ve ‘kişiye özel ilan açılıyor’ tartışmalarına yol açtı.

BU İLK KEZ YAŞANMADI

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü daha önce de Spor Yönetimi Bölümü yerleşkesinin bulunduğu Çorum’un Bayat ilçesinde yüzme tesisi bulunmamasına rağmen “2. kademe yüzme antrenörlüğü belgesine sahip olmak” şartıyla kadro ilanı açmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!