AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “FETÖ ile mücadele sadece AK Parti’nin görevi değildir.”

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin,

AK Parti Grup başkanvekili Özlem Zengin ile dün akşam mecliste yaşanan çıplak arama tartışması ile ilgili konuştuk.

www.haberiniz.com.tr’ ye konuşan Zengin, bu tutumun sadece AK Parti karşıtlığından daha ciddi bir sorun, bir FETÖ taktiği olduğunu dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Dün akşam TBMM’de HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı yönündeki açıklamasının ardından ülkede bu konu gündem oldu. Cezaevlerinde kendisine çıplak arama yapıldığını iddia edenlerin ifadelerini aktaran Gergerlioğlu, Türkiye’deki cezaevlerinde çıplak arama yapılmadığı yönündeki açıklamalar karşısında özür beklediğini kaydetti.

Ardından söz alan AKP Grup başkanvekili Özlem Zengin, çıplak arama iddialarını reddederek “O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez” diye konuştu.

Zengin, “Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size ve o kadınlara bir aferin geldi” ifadelerini kullandı.

 AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ AVUKAT ÖZLEM ZENGİN, “ÇIPLAK ARAMA MEVZUATTA VAR AMA İDDİA EDİLEN GİBİ DEĞİL.”

AKP Grup başkanvekili Zengin, Haberiniz.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hande Karacasu’ya yaptığı açıklamada HDP’nin çıplak arama konusundaki tutumunu eleştirerek “İşin kötüsü CHP de HDP’leşiyor.”

“Bu mesele, Medeni Kanun’daki karı-koca ibaresi gibi. Bir kadına “karı” dediğinizde rahatsız olur, oysa kanunda var. Çıplak arama terimi de böyle.

Çıplak arama dediğiniz zaman bunu 34.madde tarif ediyor;’ Tek başına arama yapmayacak, o esnada yanında kendi cinsinden 2 kişi olacak, eğer şartlar oluşuyor ve ihtiyaç varsa, vücut boşlukları aranacaksa bunu doktor yapacak, alt aramasında ve üst aramasında mutlaka üzerinde bir şey olacak.’

Bu iş yapılırken kasten yapan suistimal eden varsa cezasını verelim, rakamları çıkarttım ceza alan kişilerde var. bu ülkede yapılan bütün olumsuzların savunucusu olacak değilim.

Bana Uşak’taki durum soruldu; ben de ‘böyle bir şey yok.’ dedim. Adı profesör olan kadınlar beni hedefe koyarak yazılar yazdı.

‘Evet; mevzuat var ama böyle bir uygulama yok.’ diyorum.

Bakan yardımcısı gitti Uşak’a. Bir yıldan fazla geçmiş olayın üzerinden kadınlardan tek bir şikayet yok, avukatları çağrıldı görüşüldü.

Kamuoyunda şikayet olmadığı ortaya çıkınca kadınlardan biri şikayetçi oldu; bu sefer de adı geçen polislerin hepsi bunlardan şikayetçi oldu.”

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZLEM ZENGİN ;”NEDEN BEN?”

ABD’deki bunların başı olan zat, bunlar hayatları boyunca ‘başörtüsü tuluattır.’ demiş insanlar. Başka insanların evlerini dikizleyenler, ‘eşin asker ise başını aç’ diye cevaz verenler, başörtülü AK Parti Grup başkanvekili Zengin ve çıplak aramayı yan yana getirmek için yaptılar.

Uşak’ta iddiada bulundukları videolarda kadın infaz memurları da başörtülü, görüntülerde var. Ne Şu hale bakın ya yani devlet başörtülü memurlara başörtülü vatandaşını çırılçıplak hale getiriyor. Amaç işte bu zihniyetin ortadan kaldırılmasıdır.

Euronews bilerek Özlem Zengin “çıplak arama yok; dedi” diye manşet attı. Ben bunu Uşak için söyledim. Bu, ne mevzuatın olmadığı anlamına geliyor ne de mevzuatın böyle uygulandığı anlamına geliyor. Ben bir kanaat söylüyorum. Herkes bana saldırıyor.

ZENGİN;”HDP, CHP’Yİ SIKIŞTIRIYOR.”

Zengin,” Aradan birkaç gün geçiyor bunlar CHP’yi sıkıştırıyorlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Özlem Zengin özür dile!’ diye bana sesleniyor. CHP kadınlar da bana yükleniyor. Sonuçta bir FETÖcü plan yapıp hapishanede bir FETÖcü kızı harekete geçiriyor, bir HDP milletvekili devreye giriyor arkasından CHP Genel Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı devreye giriyor. CHP Grup başkanvekillerine de söyledim. Siz kampanya mı yapmak istiyorsunuz? Kendi kampanyanızı yapın HDP’nin peşine takılmayın. Bunun AK Parti karşıtlığı ile izah edilemeyecek kadar ciddi bir boyutu var bunun.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!